Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2016

Steka bananer - Som friterade med nyttigare :)

Av bian - 12 augusti 2016 21:03

Jag älskar friterade bananer men det är ju ganska onyttigt, även om man absolut ska unna sig ibland så är ju en nyttigare variant lite bättre i alla fall :) Detta receptet är super enkelt och det krävs ingen fritös, dessa gör du i stekpannan! Fattar inte varför jag inte skrivit detta receptet innan!


Detta behöver du för 2 pers:

2 bananer

1 dl kallt vatten

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl mjöl (glutenfritt funkar med ta då lite mindra av mjölet)


Så här gör du:

1)  Skala bananerna, dela dom först på längden så det blir två lika bitar, man får forma kniven lite :) Dela dom sedan på mitten. Så en banan ska bli 4 bitar. Rakare bananer är lättre att få bra :D Haha! 

2) Sätt på en stekpanna med rejält med olja så botten täcks helt. Snålar man så fastnar dom! Blanda ihop ingredienserna tills en jämn smet. Stekpannan ska vara varm men inte för varm då skvätter det mycket, har man lock är det bra. 

3) Stek bananerna på lite varmare än mellan, jag har på 4an (av 6) på spisen. Dom ska steka till dom får fin färg och degen är krispig! Så länge dom inte bränns kan dom ligga en stund. Vänd dom försiktigt då och då, skulle smeten lossa på nån bit kan man droppa på lite från skålen med en sked. När dom är klara, lägg på hushållspapper så det suger upp överflödig olja och servera direkt!

4) Servera dom gärna med lite kanel o vanlijsocker på och med ljus sirap och glass, grädde funkar med. Välj vegansk glass eller grädde så har du en vegansk efterrätt :)


MUMS!!!

  

  

 
ANNONS
 
Tilda Barkselius

Tilda Barkselius

12 augusti 2016 21:44

Låter himla gott :)

http://fluring.blogg.se

 
Nicole Svensson

Nicole Svensson

13 augusti 2016 01:31

Bra tips! Namnam :D

http://nicolesvensson.se

 
Misstossequeen

Misstossequeen

13 augusti 2016 07:32

Vad gott :)

Svar: Jag har tagit före och efter bilder som kommer upp senare idag ;)

http://Misstossequeen.se

 
natalia

natalia

13 augusti 2016 09:27

Mums! Det måste jag prova!

http://nouw.com/nattis

 
Ebba

Ebba

13 augusti 2016 11:59

Åh så gott! :D
Sv; Vad kul! Blir nog i slutet av månaden det kommer upp, eftersom jag flyttar inte in förens i slutet av Augusti! :) <3

Nä, verkligen inte! :(
Kramar!

http://nouw.com/ebbolella

 
ullie

ullie

13 augusti 2016 12:53

ja usch trött på skitväder.
idag va so o vi ska grilla hoppas den är kvar men kommer redan moln .
ja usch inflammationer är hemska o långvariga precis i mina knä nu =( fin lördag

http://weberskold.blogg.se

 
Elin

Elin

13 augusti 2016 14:33

Åh va gott!! :)

http://www.nouw.com/elinsfoto

 
Sandra

Sandra

13 augusti 2016 15:06

Superbra tips! Det här vill jag prova!

http://tantsandras.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se