Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 23 juli 2016

Inlagd chili (funkar med både röd och grön)

Av bian - 23 juli 2016 17:50

Jag har odlat massa egen chili så jag har inte hunnit äta upp allt, speciellt dom gröna har växt som bara den. Den är lagom stark med, så blir bra när det inte är för starkt för lilla magen :)


Så här gör du:

1. Jag använde mig av 10 st chilis men några till hade funkat med. Dela chiliarna i "ringar". Ta bort fröna om ni inte vill ha så starkt (beroende på vilken sort ni använder)

2. Koka upp 4 dl vatten, 2 msk socker och 1 tsk salt. Lägg i chilisarna när det kokar med 0,5 dl vitvinsvinäger. Jag kokade mina ca 15 min, tills dom mjuknar lite. På slutet av kokningen, ca 1-2 min kvar, lägg i 15 hackad basilika blad + 15 svartpepparkorn. Smaka av om den är tillräckligt söt. Tänk på att ha på mycket fläkt, vinägern luktar :P

3. Ta fram en ren glasburk och låt det kokade kallna först och sedan i glasburken :) Låt gärna stå nåt dygn innan servering. Ha i lite, 1 krm natriumbensonat så håller de ännu längre. Men det är inget måste, håller länge ändå :)


 

 
ANNONS
 
Ljuva Julia

Ljuva Julia

23 juli 2016 19:57

så härligt, men ingen ättika?

sv: färgade om idag, haha, till en färg jag vet att jag trivs i >.<

http://ljuvajulia.se

 
Amanda Jona [SPONTAN]

Amanda Jona [SPONTAN]

24 juli 2016 06:52

Så smart! :)

http://spontan.blogg.se

 
Ljuva Julia

Ljuva Julia

24 juli 2016 17:50

sv: Tyckte allt att det verkade lite tomt utan syra ^^

Åh, ja, har tvättat tre maskiner idag och ändå är jag ensam hemma så det är bara min egen tvätthög >.<

http://ljuvajulia.se

 
Elin

Elin

24 juli 2016 19:32

Vilket bra tips/recept :)

http://www.nouw.com/elinsfoto

 
Alice

Alice

24 juli 2016 20:31

Bra tips!

http://www.alicem.devote.se

 
Ebba

Ebba

24 juli 2016 20:44

Åh låter gott! :)
Sv; Haha kan förstå det! ;)

Jag älskar mitt schampo, men jag kör ju kokosolja som hårinpackning i ca 30 minuter innan jag tvättar det. Vet inte om det kanske gör att schampot känns "bättre"? :/ Men testa kokosolja som hårinpackning! Funkar toppen tycker jag! :D

Jodå, bra med mig igen nu! Öroninflammationen är borta! :) Själv då?
Kramar!<3

http://nouw.com/ebbolella

 
Anita

Anita

25 juli 2016 11:11

Åh, bra tips :D

http://siliiins.blogg.se

 
Nettan

Nettan

25 juli 2016 13:18

Åh vad härligt tips :D :D

Kika gärna in på min veckans blogg

http://nouw.com/Nettan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se