Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 23 juli 2016

Hemmagjorda tapas! Veggie style!

Av bian - 23 juli 2016 16:58

Alltså tapas, hur gott är inte det? Och egentligen super lätt att göra massa olika modeller hemma! Tapas är ett samlingsnamn för smårätter i Spanien.  Man behöver ju inte göra bara med spanska varor, man kan ju göra med det man vill. Lite som liten buffé :) Tänkte tipsa er lite, alla är veganska eller vegetariska, skriver i varje recept vilket det är för säkerhetsskull :)


Ost eller vitlöksBröd (Vegetariskt):


1. Köp rostbröd, gärna med lite grovt i. Beräkna ungefär en skiva per person. Sätt på ugnen på 175 grader. Kleta på lite gorgonzola, salta lite lite och på med en annan ost sedan. Ha i dom tills kanterna fått fin färg. Låt kallna lite och skära i bitar. Det funkar att bara ta vanlig ost med, man tar den man tycker om men lite gorgonzola ger väldigt god smak :) Vill ma hellre ha vitlök så gör på samma sätt men kelta på lite pressad vitlök istället.       


Basilika pasta (Vegansk):

 

1. Håll koll så pastan är äggfri om du vill ha veganskt. Koka upp vatten och salt. I med pastan och koka enligt anvisningar.

2. Mixa 25 stora basilikablad och bland i lite nötter, jag använde ungefär 20 st cashewnötter. Ha i 1 tsk olivolja och 1 msk rapsolja. Man kan ta bara oliv men ja tycker smaken kan ta över lite av den. Det ska bli en grynig massa, man kan ha i mer olja om den blir förr "torr". Salta lite och svart peppar. Smaka av! Vill man så är det gott med en pressad vitlök i med. Om man inte ska pussas med nån sötnos :D <3


Oliv och soltorkade tomater (Vegansk)

 

Blanda ihop dom oliverna ni gillar och hacka i soltorkade tomater, jag tog mina hemmagjorda. Man kan blanda i ex cornichon (små picklade gurkor, Icas egna är supergoda dom smakar lite dill så väldigt fräscha). Man kan även ha i egen inlagda chilis om man vill ha lite hetta.


Paprika och aubergine (Vegansk)

 

1. Ta fram en liten form, dela röd, gul och grön paprika i lite större bitar och dela aubergine i ungefär samma storlek. Ha i paprikan i formen men salta först aubergine i en bunke, låt den stå ca 15 min så vattnet dras ut, då blir den mindre besk. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Ta fram lite färska örter, så timjan eller/och basilika. Skala två vitlökar. Pressa ur vattnet ur aubergine och torka med lite hushållspapper. Lägg dom i formen med paprikan. Häll på lite olja, salt och svart peppar. Ha in i ugnen. Låt stå tills grönsakerna börjar mjukna lite. Lägg in vitlökarna max 2min på slutet.

3. Ta fram en ren glasburk. Varva grönsakerna, tunt skivad vitlök och örter tills grönsakerna är slut. Fyll på med olja, jag brukar ta rapsolja men andra oljor man gillar funkar med. Låt gärna stå nåt dygn innan servering.

 

Marinerade kronärtskocka (Vegansk)

 

1. Ta fram en burk med antingen hjärtan eller bottnar av kronärtskocka, skölj dom under vatten och torka av dom lite snabbt. Dela dom i lagom stor bitar. Lägg dom i en skål eller burk. Pressa en vitlök och ha i, 1/2 tsk med chiliflingor, lite salt, och några fin hackade basilikablad. Häll över 1 msk olivolja och 3 msk rapsolja eller annan smaklös olja. Man kan även pressa över lite citronjuice men jag gillar inte det men för dom som gör så tipsar jag ändå :D

 

Sedan har jag köpt färdiga peppadews med ost fyllning och cornichon då som jag serverar till :) Jag la även in egen chili en dag, det receptet hittar ni här. Dom är super goda att blanda med massa olika tomater, basilika och lite vätska från chilin med salt. Mums mums :D

 

Kommer fylla på med mer recept här inom en snar framtid :D

 
ANNONS
 
Nicole Svensson

Nicole Svensson

23 juli 2016 18:52

Så bra & inspirerande inlägg! :D

http://nicolesvensson.se

 
Sandra

Sandra

24 juli 2016 13:44

Det ser jättegott ut! Bra tips!

http://tantsandras.blogg.se

 
JoJo

JoJo

26 juli 2016 23:05

mums så gott! :D

sv; det är riktigt härligt att ha semester nu! :D haha ja, jag hoppas också att jag kommer dit nästa år. fast jag erkänner ju att jag hellre sparar till en ny new york-resa. vill dit igen! :D

http://nouw.com/rockdoll

 
FRÖKENTV

FRÖKENTV

28 juli 2016 10:21

ååå vad gott

http://frokentv.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Av bian - 7 augusti 2017 02:51

Tack snälla alla läkare som orkar lyssna! Jag hade en/två otroligt bra läkare TILL SLUT när jag mådde dåligt förra året. Men bägge har gått i pension och då var det som en klump i magen, börja om IGEN med en ny läkare! Jag orkar inte, o0ch jag vill i...

Av bian - 22 juli 2017 00:13

Tro det eller ej emn jag lver och mår faktiskt ganska bra! :D Upp å ner med kroppen men försöker se det positivt! Jag tänker så mycket på bloggen men det blir sällan av att jag hamnar här även om jag vill.    Så hur mår ni?? Har ni några roliga s...

Av bian - 20 maj 2017 23:09


Här kommer ett av dom efterlängtade "recepten" jag lovat! ÄNTLIGEN! Super enkelt att göra själv, om man bara har lite muskler och tålamod så kommer det bli super!   Jag var länge väldigt beroende av aromat, aromat på precis alla smörgåsar, grönsa...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 32 år som bloggar om allt som händer i mitt liv. Gillar film, poker och att testa ny god mat!

Har eget hus, massor av husdjur & äter inte längre kött. Spännande recept hos mig :D

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se