Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 1 juli 2016

Vegansk Thaisoppa - Mums!

Av bian - 1 juli 2016 20:41

Hittade på denna underbart goda soppan häromdagen, min bror åt två portioner och det är väldigt bra betyg :) Jag önskade jag gjorde mer så jag kunde ätit nästa dag med! Denna soppan blir det nästa vecka med :)


Detta behöver du: 4 portioner

1 burk kokosmjölk

5 dl havregrädde

3 dl vatten

1/2 röd chili (lite beroende på hur starkt man vill ha, man kan ha lite färsk chili och blir det inte lite sting så kan man ha i extra eller torkade chiliflingor) Har man inte färsk går det bra med bara flingor med

2 cm färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

2 "stänger" citrongräs (finns i grönsaks avdelningen)

2 morötter

1 gul lök

1/3 tsk gurkmeja

3 tsk torkade kaffir (limeblad, står blad Santa Maria asiatiska avdelningen på affären)

1 tsk torkad koriander (funkar med färsk med såklart) Mortla gärna kaffirbladen och koriandern om ni har mortel.

Salt


Nudlar 2 "nystan"

Så här gör du:

OBS! Ha kokosmjölken i kylen!

1) Skala morötterna och hacka löken. Ta fram en större kastrull och ha i olja. Gör tärningar eller lagom tunna stavar och ha i oljan, det får inte brännas så ha lagom värme. När morötterna legat i ca 4 min och börjat mjukna, ha i löken och kaffirblad, koriander (mortla kryddorna om du kan) och citrongräset (Slå gärna till hela längan av citrongräset med bakidan av kniven så dom "mosas", då ger det mer smak).

2) Riv ingefära och finhacka vitlök, chilin. Ha i dessa ingredienser + gurkmeja, nu ska morötterna vara så man lätt kan tugga dom. 

3) Rör runt tills allt börjat mjukna, ca 3 min. Lägg över allt i en skål. 

4) Använd samma kastrull utan att diska mellan. Ta ut kokosmjölken ur kylen, använd bara det som stelnat (det vita )och släng vätskan som är i botten. Den gör maten gråaktig tycker jag, men man kan använda det om man vill :)

5) I med det i kastrullen, med 5 dl havregrädde och 3 dl vatten. 

6) Koka upp vatten till nudlarna, jag använder 2 nystan eller delar av förpackningen, salta vattnet. 

7) Ha vätskan på lagom värmen, blanda i 1 1/2 tsk salt (ja använde havssalt). När det börjar koka, smaka av, sänk värmen och i med morötter och det andra i skålen. Låt små puttra lite snabbt, smaka av igen. Jag hade i lite chiliflingor och mer salt efter avsmakningen. 

8) När nudlarna kokat klart, koka dom al dente då dom ska i värmen i soppan. Klipp nudlar i små bitar i durkslaget, lättare att äta då. Ta kastrullen med soppan av värmen och ha i nudlarna, servera med ex lite färsk chili eller koriander uppe på :) Skulle det bli lite torrt, olika nudlar suger upp olika vätska så kan man ha i lite mer havregrädde och lite vatten. Är även gott med bröd till!


     


 
ANNONS
 
Elin

Elin

2 juli 2016 20:16

Ser ju sååå gott ut!! :D

http://nouw.com/ElinNordwall

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se