Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 19 juni 2016

Djur - Värda så mycket mer! LÄS!

Av bian - 19 juni 2016 02:13

Iza var inte mer än 8 veckor när hon och Selma kom hem till mig, med sin egan lilla personlighet satte hon ganska sanbbt press på vår familj att få bestämma som en bara en katt vill. Där hon ska ligga får ingen annan ligga, där hon äter får bara Selma och hon äta. Än idag, även om hon står ut med dom andra så är Selma den enda hon tåla att vistas med nära, är inte det konstigt? Dom är inte från samma kull men respekten finns där ändå! Märkligt va, en vit och en grå/beige? Det går ändå :)


Mitt hjärtegull, den underbaraste jag har ( så säger jag till alla 8 :P ) Idag har hon varit med mig nästan hela dagen. Första bilden vågade hon inte kolla sista minuterna i Island matchen, vi hejade såklart på dom! Andra var hon sugen på hemmagjord pizza och sedan lusläste hon mitt schema , förståndigare får man fasen leta efter <3 <3 Tänk att dom ville slå ihjäl henne, eller att hon kunde blivit ihjäl trampad av alla hundar dom hade, för ingen vill ha vit skitkatt :( Mammas favvo Iza

 

La upp ungefär samma inlägg på FB, men vill att alla ska veta att såna här små, bara veckor, dagar gamla slås ihjäl!! Ja tycker INGA djur ska behöva ha det såhär... Det är så lätt för oss människor som har makt att välja....

 

 

  Lite info om det som händer innan köttet hamnar på din tallrik?!

 

1. Vet ni att 15.000 kycklingar av han könet hane, mals ner, gasas ihjäl eller mosas ihjäl.. Små kycklingar!!!! VARJE DAG!!! Bara i Sverige.... HELT SJUKT!! Dom kämpar för livet för att få leva. Så hur kan dom inte förstå som vissa tror?

 

2. 1-2% av alla grisar får gå ute, de andra får aldrig ens se ljuset, det enda dom vill ha är en lerpöl.... Då

finner dom lite lycka men det blir aldrig av för att människor ska ha bacon....

 

3. Kycklingar som ska bli "kycklinglåda" i frysdisken ges massa tillväxtmedel för att växa flera ggr snabbare

än normalt för att vi ska kunna äta dom. Det medlet sitter sen fast i köttet. Det går rakt till vår kropp!!

 

4. Visste ni att den stora delen av kossor gråter och skriker innan slakt, att tårarna rinner? 

 

5. Vet ni alla många djur får en massa medel som antibiotika, för att ta ett exempel. Det medlet får du sedan i din kropp, medel man aldrig ska ha där- Det är ju knappt så läkare skriver ut sånt då, tänk mängden till en kossa...

 

Detta är såna små exempel av vad som händer, tro mig inte så googla!! Jag kan inte lägga såna videoar här för då går jag sönder! Alla djur förtjänar så mycket bättre än vad dom flesta får! Alla borde tänka bara ett litet steg längre... Frågan är omvi ens funnits i början, utan djur? Utan protein, stenåldern typ?


Tål att tänkas på.... 

 

 
ANNONS
 
Anita

Anita

19 juni 2016 08:13

Bra inlägg!!
Och såå fin katt :)

http://siliiins.blogg.se

 
Ebba

Ebba

19 juni 2016 12:34

Sjukt! Hade ingen aning om att allt det där sker innan man äter kött! :O

Sv; Men neeeeej, hur är det nu då med armen?<3

Kramar!<3

http://nouw.com/ebbolella

 
Ljuva

Ljuva

19 juni 2016 14:27

Usch, hatar att jag äter plågade lik. En vacker dag..!

http://ljuvajulia.se

 
Annie

Annie

19 juni 2016 16:56

Alltså jag blir så lessen av att läsa :( man skäms över att vara människa ..
Hur är man funtad om man ens funderar på att slå ihjäl en sån sötnos? :( Och skulle jag se nåt sånt skulle jag bli rasande, minst sagt :/

Men varför ville dem slå ihjäl henne? vilka var det som hade henne då? .. :/

Verkligen en tankeställare! bra inlägg!

Sv: Tycker inte alls det var en konstig fråga! :)
Det gör jag gärna :) Vad har du för mejl?

Tack gumman<3

Kramar

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Björn

19 juni 2016 18:55

Detta borde alla köttälskare verkligen läsa, tänka igenom och ta till sig av. Är så glad att jag inte äter kött. Dessutom är det bevisat mer än en gång att rött kött inte är bra. Ökad risk för cancer i mage och tarmar t.ex
Go vegetarian! :)

bian

24 juni 2016 10:32

Nej visst är det så Björn, allt djuren får i sig med farliga medel och annat, det får ju vi i oss sen! Tycker det är grymt bra att du inte äter kött :) Jag har inte saknat det en enda dag ens, allt går att få ihop utan kött :D

 
Sara

Sara

19 juni 2016 20:38

Sötnos!!!!! Alltså jag blir så ARG!! Folk är inte kloka och behandlar djur som värdelösa ting när dom är det mest värdefulla vi har!
Haha jag säger så till alla djuren här med, dom är mammas speciella bebisar allihopa och skulle inte klara mig utan någon av dom och skulle gärna öppna mitt hemma för flera. Längtar efter ett stort hus så man kan ta sig an flera av dessa djur som ingen vill ha och kastar ut eller som du skriver, ska bli tas ihjäl!

kramar

http://hundkattfamiljen.bloggplatsen.se

 
Emm

Emm

20 juni 2016 17:57

Det är skrämmande. Tack för att du sprider vidare. Kram

http://www.motherofbutterflies.blogg.se

 
Sandra\\\\\\\'

Sandra\\\\\\\'

21 juni 2016 16:20

Så bra skrivet!

Har föresten gjort ett inlägg om träningsbyxorna nu :) hoppas du mår bra? kram

http://ssandras.se

 
Linda

Linda

21 juni 2016 20:32

Vad heter din hemsida :)?

http://www.nouw.com/LindaLinnros

 
trisiaa

trisiaa

22 juni 2016 12:55

Det är så himla bra att folk börjar få upp ögonen för köttindustrin och hur den fungerar! Har varit vegetarian typ hela mitt liv, och är så glad att fler börjar bli det!

http://www.trisiaa.se

 
ullie

ullie

22 juni 2016 18:33

vilka söta gulle grisar du har <3 ja har 4 st o alla lika goa me =) '

fin kväll kram

http://weberskold.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se