Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 18 juni 2016

Vegansk " köttfärssås " (Soyafärs)

Av bian - 18 juni 2016 16:05

Det absolut enklaste som jag tycker man kan byta ut i köket om man vill börja äta mindre kött är absolut den klassiska färsen. Soyafärs är toppen att ha till allt som vanlig nöt/blandfärs behrövs till. Taco ex, med kryddorna i smakar det exakt likadant. Oftast är det ju kryddorna som gör det! Jag köper Anammas Soyafärs, finns massa olika men denna finns i 1 kg, det är mer i än vanlig färs då soyan är lättare, därför blir det mer i även om det är samma kg :) Kostar ca 60 kr :) 


Detta är absolut lättaste och super god Soyafärssås med spagetti (eller den pastan man gillar)


Detta behöver du: (4 portioner)


250 gr soyafärs, eller mer

2 vitlöksklyftor

7-8 färsta champinjoner

1 gul lök

2 msk grönsaksfond

ca 2-3 dlHavregrädde

Vatten

Ketchup eller vanlig chilisås, några msk

Svart peppar, salt, cayenne

Liten Majsburk (kan uteslutas)


Så här gör du:

OBS! Ta fram soyafärsen i tid så den tinat då blir det bäst!

 

1 ) Börja med att hacka lök i önskad storlek och ställa en stekpanna med olja i på plattan, inte varmast. Löken ska bara köra ett litet svettpass. Hacka vitlöken fint eller pressa den, jag tycker hackad är godast. I med den till löken, rör runt något minut, nu ska löken ha mjuknat inte bränts. Skiva champnijonerna.


2 ) I med soyafärsen. Soyafärsen fastnar gärna i botten om man har för stark värme eller för lite olja i, ifall den fastnar sänk eller ha i lite mer olja. Ha i champinjonerna. Låt små steka lite några minuter tills färsen ser bra ut.


3 ) I med fonden ca 2 dl havregrädde och lite vatten. Man kan skippa vattnet och bara ha i grädden men jag vill inte ha för tjockt så brukar göra så. Det är en smaksak, mer grädde kan behövas. 


4 ) Smaka av med lite ketchuo eller chilisås, peppar och salt. Låt småkoka liten stund. Vill ni ha majs i, så lägg i dom precis innan servering. Tycker majs passar så himla bra för det ger lite knaprig känsla i :) Man kan även ha i lite förska basilika om man vill. Servera med pasta eller annat :)


 


 
ANNONS
 
Sandra\\\'

Sandra\\\'

18 juni 2016 17:27

hoppas det är bra besked då :)
och så kul med ett recept =)
ser gott ut :)

http://ssandras.se

 
Emm

Emm

18 juni 2016 21:17

Vad roligt att du följer mina larver :) Hoppas du haft en fin helg än så länge. Kram

http://www.motherofbutterflies.blogg.se

 
Ljuva

Ljuva

18 juni 2016 21:50

Det är jag dock i vanliga fall duktig på - att äta vegetariskt och veganskt. Inte just nu, är inne i en riktigt vidrig period då jag äter lik så det förslår, men i alla fall.. oftast väger jag upp mitt icke-eco med en massa veganism :D

http://ljuvajulia.se

 
Elin

Elin

18 juni 2016 22:50

Oh så gott! :D

Ja, soyafärs är ju något positivt och bra att ta till och ändra ifall att man vill byta bort det riktiga köttet! :)
Bra tips.

http://nouw.com/ElinNordwall

 
Anita

Anita

20 juni 2016 07:24

Gott! kram

http://siliiins.blogg.se

 
Mallan

Mallan

20 juni 2016 08:56

Såg och både lätt ju riktigt smarrigt! =)

http://majzans.vimedbarn.se

 
natalia

natalia

21 juni 2016 20:13

Gott :D

http://nouw.com/nattis

 
JoJo

JoJo

21 juni 2016 20:56

det ser väldigt gott ut faktiskt :)

http://nouw.com/rockdoll

 
Emma Engström

Emma Engström

23 juni 2016 20:37

Kul med lite tips!! :D

http://emma.beautyboulevard.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se