Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 26 maj 2016

Vegansk kålpudding

Av bian - 26 maj 2016 20:44

Denna rätten testade jag att göra igår, jag hittade bara på utifrån hur man gör "vanlig" kålpudding. Det blev så himla gott alltså, jag blev själv paff. Gjorde även gräddsås till utan en enda djurprodukt :) Och den var så god att jag till och med åt några skedar då och då, bara sås :D Livsfarligt alltså! Så för er som vågar testa :)


Detta behöver du:

1 medelstort vitkålshuvud

250 gr Soyafärs

1 gul lök

1,5 dl ströbröd

1 msk ljus sirap

2 dl havregrädde

6 msk vatten

3 msk soya

3 msk vegetarisk fond

Svartpeppar och salt


Så här gör du: (4 portioner)

OBS! Ta fram Soyafärsen i tid så den är helt tinad

1. Ta fram en stor/djup panna och ha i lite olja. Börja hacka vitkålshuvudet, jag skar först av botten och sedan "roten" med så inga av dom hårdare delarna är med. Skär i mindre bitar, ungefär som tärningen. Jag tycker det är gott när det inte är för smått men det är en smaksak. Häll i kålen i pannan, den ska bara mjukna inte alls bli bränd.

2. Hacka löken i bitar och ha i pannan med. Ha gärna i 1 msk veganskt smör om du har det, salt lite och peppra. Häll över 1 msk sirap när kålen börjar mjukna.

3. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnssäker form som har en bra storlek till kålen och färsen.

4. Häll färsen i en bunke och ha i havregrädde, soya, ströbröd, fond och vatten. Peppra med svartpeppar. Man kan ha i lite salt här, men tänk på att fonden och soyan är salt i.

5. När kålen är lagom mjuk, varva färs och kål i formen, ha kål överst. Peppra lite till uppe på.I min ugn tog det cirka 25 minuter, jag rörde runt en gång efter cirka 12 min men det behöver man inte. Skulle man tycka det blir torrt (lite olika hur soyafärsen är) Så kan man blanda lite grädde, vatten, 1 msk soya och 1 msk fond och ha på efter halva tiden :)

6. Den är klar när översta lagret börjar få fin färg. Servera med gurka, lingon och potatis. Jag hoppas potatisen för att få det lite nyttigare :) (Sedan slevade jag sås istället så väldigt nyttigt :P ) Receptet på gräddsås kommer i eget inlägg. Går bra att frysa in även att stå i kylen i 2-3 dagar.     
 
ANNONS
 
Emm

Emm

26 maj 2016 21:16

Mumma, det är så gott med kåldolmar :) Love kål!

http://www.motherofbutterflies.blogg.se

 
ingrid

ingrid

27 maj 2016 17:46

Tack,för receptet.Skall bli spännande framöver att göra denna maträtt.
Ha en fin helg.Krya på dig med armen.

http://amandaaflisa.bloggplatsen.se

 
Tilda Barkselius

Tilda Barkselius

27 maj 2016 23:44

Låter spännande :)

http://fluring.blogg.se

 
Anita

Anita

28 maj 2016 04:08

Gott! :D

http://siliiins.blogg.se

 
Evy

Evy

28 maj 2016 22:07

Det var om detta inlägget ja skrev det:
http://nouw.com/mittlivommig/dumma-facebook-25387221?cache=785141086

Bara att gå in å läsa!..
Men nu har ja fått hjälp av en typ kille kompis via KIK med förklaring om att försöka skicka ID bild m.m å hoppas det ska framöver gå att få tillbaka fb då så sätt så småning om. Men det märks.

http://nouw.com/mittlivommig

 
Susanna

Susanna

29 maj 2016 09:52

Smaskigt :)

http://oslofru.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se