Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 14 maj 2016

Vegansk Curry

Av bian - 14 maj 2016 21:32

I många länder så äter dom Curry, dom säger bara så, antar att  vi säger Curry gryta om vi skulle säga det som liknar :) Dessa olika recpeten är alltid med på alla matlangings program jag ser på från andra länder. Indisk mat är ju väldigt känd för alla sina smaker och kryddor men sällan man ser någon vegetarisk/vegansk i såna här program, även om dom äter mycket utan kött, så idag har jag hittat på eget och det blev sjukt gott måste jag säga!! Blev själv förvånad :D


Detta behöver du: (2 portioner)

Ca 30-35st strilmor av Oumph strimlor utan kryddning (eller liknande)

1 tomat

1 msk hacka röd chili

1 tsk riven ingefära

1 gul lök

1 stor klyfta vitlök eller 2 mindre

1/4 krm kanel

1 tsk spiskummin

1 tsk gurkmeja

2 tsk curry

1 tsk gurkmeja

2 dl havregrädde

+ salt

Så här gör du:

1) Börja med att steka Oumph strimlorna i olja på ganska hög värme så dom får lite stekyta. Efter några min ta från plattan och lägg i en skål.

2) Använd samma stekpanna men sänk värme och vänta till den svalnat lite. I med lite ny olja om det behövs. Hacka löken fint och stek den försiktigt, den ska inte brännas till den mjuknat lite. Hacka vitlöken, tomaten och chilin. Riv ingefäran och ha i det med löken.

3) Blanda kryddorna med 1/2 tsk salt och ha i det i stekpanna men rör runt noga tills allt blandats, när allt blivit som en grov röra så i med 2 dl havregrädde. Låt koka några min och smaka av om mer salt behövs. Och hade 1 1/2 tsk salt men ja tycker salt gör sig så bra med curry så vågar inte rekomendera det utan smaka av hur salt ni vill ha det.4) Servera med ris eller nudlar. Jag körde nudlar med lite soya och sesamolja i. Garnera gärna med lite chili. Man kan även ha i mer chili eller chilifllingor om man vill ha det starkt o brännande :)


 
 
Emm

Emm

15 maj 2016 10:53

Åhh vad gott! Jag älskar curry!!

http://www.motherofbutterflies.blogg.se

 
Sandra\'

Sandra\'

15 maj 2016 13:35

Det ser riktigt gott ut :) så duktig du är!
jag älskar verkligen curry, jag tycker det är såååå underbart gott!

http://ssandras.se

 
natalia

natalia

15 maj 2016 14:37

Åh mums!

http://nouw.com/nattis

 
linah

linah

16 maj 2016 16:43

åh va gott!!

http://nouw.com/afroeve

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se