Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 11 mars 2016

Vegansk matig Cheesecake

Av bian - 11 mars 2016 13:47

Denna blandade jag ihop en dag, egentligen skulle det bli som en chessecake men blev inte riktigt så men den blev sjukt god ändå :D Det enda man behöver tänka på att sätta soyayoghurten på avrinning dagen innan.


Detta behöver du:

1 rödlök

1 äpple

1 burk röd tångcaviar

2,5 dl soyayoghurt (Ska bli ca 1,5 dl när den runnit av)

1,5 dl äggfri majonäs (Coop har en bra med deras egna märke extra)

2 dl havre fraiche

1-2 tsk pressad citron (Flaska går bra)

2 dl havre grädde

1 förpackning färsk dill

2 påsar vegegel

0,5 dl vatten


Botten:

ca 300 gr Kavring (Är ca 6-7 skivor)

100 gr mjölkfrittsmör

1/tsk salt


Garnering:

Jag använde rädisor, gurka, tomater och dill. Men kan kan ta det man tycker, bara det blir fräsha grönsaker. Man kan även ta ex citronskivor och annat :)


1) Dagen innan häller du soyayoughurten Natuell smak i ett kaffefilter, helst av tyg så det håller. Låt det rinna av under natten.


2) Börja med att riva löken fint på rivjärn eller hacka väldigt smått. Äpplet skär man i små små tärningar och dillen hackas fint. Blanda nu ihop dessa med avrunna soyayoghurten som nu ska vara ca 1,5 dl, majonäsen, 3-4 tsk tångcaviar, havre fraiche och citronen. Smakar av med örtsalt och nymalen svartpeppar. Jag hade ganska mycket peppar i men det är en smaksak. Jag hade även i lite med av kaviaren.3) Mixa kavringen i matberedaren, jag testade med stavmixer men då hade jag bröd i halva köket :P Smält smöret lite i mikron, jag använde mig av mitt hemmagjorda smör. Sedan mosar man ihop kavringen med smöret och ha i lite salt. Sedan ska man trycka ut denna blandningen i en form med avtagbar kant.


4) Nu måste detta gå ganska fort för vegegelen stelnar fort eller "klumpar sig" om man inte är snabb nog. Ha i två påsar vegegel i en kastrull, blanda i 2 dl havregrädde och 0.5 dl vatten. Blanda försiktigt runt vegegelen, blandar man för mycket med havregrädden så tjocknar den. Sedan sätt på kastrullen på en varm platta och vänta tills de småkokar, ska bara var lite bubblor så är det klar, nu ska den SNABBT upp i blandning med det andra och rör kvickt och snabbt upp i formen över kavringen. Och smeta ut så det blir ett jämnt lager.

   5) Ställ in den i kylen i några timmar så smaker för sätta sig lite, garnera sedan med valfria tillbehör. Jag tycker tomat är ett måste för det fräschar upp det så mycket :) Så här fin blir den till slut, roligt att bjuda på för ingen fattar att dte inte kan vara "djurprodukter" i :D

 
ANNONS
 
Sandra'

Sandra'

11 mars 2016 15:20

Så god den såg ut :)

http://ssandras.se

 
Annie

Annie

11 mars 2016 15:54

Duktiga du! :)

Sv: håller med dig, det psykiska är så lamslagande på nåt sätt :/
Även fast jag tycker alla mina fysiska krämpor är sjukt jobbiga med.

Tack snälla :)<3

Jag har mina stunder med inspiration när jag tecknar, har tecknat några nya "alster" också, få se om dem kommer på bloggen vid tillfälle. Är sån periodare när det gäller konsten ;)

Kramar!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Ebba

Ebba

11 mars 2016 19:36

Åhh ser jättegott ut ju! :D
Sv; Menar du dem på bilden? :) För dem är från damavdelningen! :)
Nä, eller hur! Killar har mer en "vanlig" t-shirt, medans kvinnorna ska ha insytt i midjan osv.. Sånt jag tycker är så tråkigt :(

Kramis!<3

http://nouw.com/ebbolella

 
Days by Johanna

Days by Johanna

11 mars 2016 19:40

Ser sjukt smarrigt ut.

Vad jobbar du med eftersom det blir mycket helg? :)

http://nouw.com/daysbyjohanna

 
Tilda

Tilda

11 mars 2016 21:02

Cheesecake är ju himla gott, spännande att ha det som middag :)

http://fluring.blogg.se

 
Anita

Anita

12 mars 2016 08:30

Men vilket spännande recept!! :)

http://siliiins.blogg.se

 
Emm

Emm

12 mars 2016 09:47

Oj vad gott!! Ha en trevlig helg nu!

http://www.motherofbutterflies.blogg.se

 
linah

linah

12 mars 2016 12:57

såå gott!

http://nouw.com/afroeve

 
Elin

Elin

12 mars 2016 18:36

Gott :) så inspirerad av dig!

http://nouw.com/ElinNordwall

 
Maria

Maria

13 mars 2016 21:56

Ser jättegott ut & kul med vegan tips:)

http://lunanin.bloggplatsen.se

 
Evy

Evy

16 mars 2016 11:42

Den påminde sätt å vis som en liknande smörgåstårta nästan heh..

http://nouw.com/mittlivommig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se