Allt om mitt liv... Å lite till

Alla inlägg under februari 2016

Av bian - 8 februari 2016 14:55

Imorse bestämde jag mig för att åka till Torp och handla då jag behövde en del saker från mataffären dom bara har där och jag behövde massa nya burkar till köket som man kan ha mat osv i. Åkte in men det regnade så otroligt mycket så ansträngde huvudet en del och det resulterade såklart i spräng huvudvärk, gjorde bara Ikea på 10 min max och sedan Maxi ganska snabbt med och sen direkt hem. Åhhhh vad jag hatar mitt huvud ibland alltså, synd man inte kan köpa ett nytt sånt!!! 


Idag kommer jag lägga upp en SUPER gott tips på färdig köpt pulled pork fast vegansk, godaste jag ätit men det kommer lite senare när huvudet vill vara med igen!


Hoppas denna måndag går SJUKT fort!!!!

ANNONS
Av bian - 7 februari 2016 16:48

De hemska kilona som slappis jag lagt på mig ska bort bort så är det bara men ja ska göra det så hälsosamt jag bara kan denna gången. Idag har jag börjat med fil o musli till frukost, hemmagjord såklart, recept hittar du här om vi vill prova, är supergod! Och så pressade jag två apelsiner, så himla gott. Sedan har jag trampat 10 min på trappmaskinen, jag var helt död, jag skojar inte! Hur otränad kan man vara :D Sedan yoga i 20 min och kändes jätte skönt efter så nu ska jag komma igång såhär men egentligen vill jag vara ute, jogga o promenera men får göra det direkt väder tillåter :D


Tror ni jag klarar 5 kg på 2 månader? Jag ska inte ställa mig på vägen en enda gång på vägen,vägde mig idag och sedan ska jag väga mig 15 april så man inte hänger upp sig så mycket på det, man går ju upp o ner!


   

ANNONS
Av bian - 7 februari 2016 15:08

Nu ska jag ha första tävlingen för företaget :) Ska bli så himla kul så jag hoppas ni är sugna att vara med. Det är enkelt att vara med, så här gör du:


1. Gilla vår Facebook sida, den finns här (Detta får ni en lott för)

2. Skriv om tävlingen på er blogg (detta får ni 2 lotter för)

3. Kommentera här att ni är med & vad ni vill vinna, ni väljer alltså er vinst, bra va? :) Här kan ni kolla vad vi har i shopen.


Enkelt va? :D Blir jätte glad om ni gillar sidan, vill ni inte skriva på er blogg så är det absolut inget tvång :D Gillar ni redan oss på facebook så kan ni alltså bara kommentera! Tävlingen avslutas på onsdag kl 21.


Puss o kram alla bloggisar :D

Av bian - 6 februari 2016 18:48

Åhhh underbara bloggisar, ni måste gå in och gilla min företagssida på FB, skulle bli så himla glad då :) Kommer komma upp tävling här i bloggen men även på FB sida sm ni inte får missa :D Kolla gärna in vår sida på Tradera och säga vad ni helst skulle vilja vinna :) Den hittar ni här


Bli medlem här


          

Av bian - 6 februari 2016 12:11

Snart tar jag helg, ska bli så himla skönt att slappa sedan, kanske måste städa eller greja med nåt men över lag ska jag ta det lugnt. Kanske ska ta mig en promenad om vädret tillåter, har regnat hela morgonen. Igår gick kag och hundarna en promenix, 10 meter utanför dörren börjar det regna :P Sedan gjorde jag yoga, första gången sedan jag ramlade nu, gick faktiskt ganska bra. Älskar verkligen yoga, man känner att man tränar men man behöver inte dö svettas eller pressa sig till max utan man gör det man klarar även om man anstränger kroppen lagom. Perfekt träning för mig :)


Någon annan som gör yoga? Om ja, Var har ni lärt er det?

 

 

 

 

Av bian - 5 februari 2016 14:24

Ja då var det fredag igen då, jag jobbar bara kväll idag så det är ganska gott för jag har haft en del huvudvärk idag, tänderna mår lite bättre men har fortfarande en del ont, speciellt när jag ätit o ansträngt munnen lite. Är ganska kallt idag, 2 plus men funderar på en promenad ändå. Sedan idag kommer mamma som ska sova här i helgen för hennes sambo är i fjällen så imorgon hoppas jag på lite sol för jag önskar vi kunde röja lite i garaget plus att vi ska ut o äta imorn på eftermiddagen och sedan till mormor. Ikväll har jag förberett sticky tofu som jag ska laga till oss, hoppas mamma kommer gilla det, det tror jag nog hon kommer :) Kan inte se hur någon inte skulle gilla det, det är ju såååå mums :D


Vad ska ni göra ikväll/i helgen, några roliga planer? :)

Av bian - 5 februari 2016 14:06

Detta är en ny favorit hemma hos mig, såg faktiskt något liknande på Tom´s pubmat som går på någon kanal på dagarna men när jag skulle hitta receptet så var det inte det lättaste :P Så jag fick hitta på mitt eget, vet att han hade curry i men det vill jag inte ha men gurkmeja är något jag äter alldeles för lite av, det är sjukt bra bra kroppen! Gurkmeja är en väldigt populär krydda som i många andra länder används för bl.a hudproblem, inflammationer, leversjukdomar, matsmältningsproblem, menstruationssmärtor så lider du av något av dessa så kan det vara bra att prova :D


Detta behöver du:

2 dl naturella nötter (Jag använde cashewnötter)

1 tsk chilikrydda

2 krm gurkmeja

2 tsk salt

1 tsk cayennepeppar

2 tsk vatten


Det går att dubbla receptet flera ggr men var lite försiktig med saltet och vattnet så det inte blir för löst eller för salt.


Så här gör du:

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda alla kryddorna i en skål med vattnet, det ska bli lite tjockrinnande pasta typ. Sedan i med nötterna, in i ugnen  ca 5 min. 

Enklare kan det inte bli eller hur? Passa nötterna, för vissa nötter går väldigt fort att få för mycket färg färg. Dom är klara när dom fått lite färg och kryddorna torkat in. Man kan smaksätta med sina favvis kryddor ex paprikapulver, vitlökspulver, curry. Vill man ha ännu starkare så tar man i mer cayenne eller chili. Jag tycker detta receptet är perfekt i kryddväg, inte för starkt men man känner av kryddorna :)

Av bian - 4 februari 2016 11:55

Detta brödet är nog som alla andra bröd men det innehåller inte smör eller mjölk som vissa andra gör. Baka djurvänligt är egentligen ganska lätt, i alla fall bröd. Sånt som innehåller ägg kan vara lite klurigare, som mjuka kakor osv men det kommer jag lägga upp recpet om längre fram. Detta brödet är min nya favorit för det är så enkelt att göra och man kan göra olika former, jag brukar göra "mini" baguetter, toppen goa att ha med på picknick eller dra fram till fika och bara tina lite i micron.


Bröd fritt från gluten, ägg, smör, och mjölk om man vill :D


Det här behöver du: (detta blir ca 9 baguetter och 12 rundstycken) 

50 gr jäst (en paket)

6 dl vatten

2 dl soyamjölk (går att byta ut mot vanliga eller laktosfri)

3 msk ljus sirap

3 msk rapsolja

1,5 msk havssalt (går att minska mängden)

3 dl rågmjöl (går att välja laktosfritt)

4 dl havregryn (går att ta glutenfritt)

12-15 dl vetemjöl (går med glutenfritt)

 

Så här gör du:

1) Ta fram en bunke och häll i mjölken, ta fingervarmt vatten och blanda i mjölken, blandningen ska bli fingervarm så du kan behöva ta nån med vatten lite varmare eftersom mjölken är kall. När vätskan är fingervarm, smula i jästen och rör tills den löst upp sig. I med olja, sirap och salt. Rör tills saltet löst upp sig.


2) I med havregrynen och låt stå några minuter så havregrynen drar åt sig vätskan. Blanda i rågmjölet och sedan börjar du med vanliga mjölet tills du får en bra deg som går att knåda. Jag brukar ha i 1 dl i taget på slutet, för så olika beroende på vilket mjöl man använder hur mycket man behöver. Knåda sedan i några minuter och i bunken igen och låt jäsa ca 50 min, under bakduk och absolut gärna stå lite varmt. När det börjar närma sig 50 min så sätt på ugnen på 225 grader.


 

3) Ut med degen på bakbordet och dela så du har lite mer än hälften till baguetterna. Dela sedan i ca 9 jämna bitar och rulla dom korvar och på en plåt med handduk över så dom får jäsa ca 15 min till. Den andra degdelen gör du runda bollar av som du sedan plattar ut och in under duk med dessa med ska bli ca 12 st. (Går att blanda bröden för dom tar lika lång tid på sig att bli klara,som jag gjort på min bild)


4) När första plåten jäst klar, pensla dom med vatten och strö över lite havssalt som du sedan trycker lätt till med handen så saltet fastnar (du kan hoppa salt här då penslar du bara med vatten) in i ugnen i ca 14 min, tills dom fått fin färg. Och sedan in med plåt två, nu har du två olika bröd som passar till olika tillfällen! Jag tycker det är lite charmigt att dom är lite olika i formen, det behöver inte vara så perfekt, det ska ju ändå men i magen :D


Det går att halvera receptet om man vill men jag tycker det är lika bra att baka upp jästen när man ändå är igång :DPresentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se