Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 11 februari 2016

Vegansk glass / semifreddo - Så gott o super enkelt!

Av bian - 11 februari 2016 15:21

Alltså denna glassen kan inte bli enklare att göra och den blir verkligen super god, krämig och syrlig av frukten man har i. Kan nog inte bli bättre tror jag, nytt beroende :D


Detta behöver du:

1 paket soyagrädde vispbar från Alpro

2 tsk vaniljsocker

0,5 dl florsocker

Elvisp + burk med lock

Smaksättning:

Vill man göra så enkelt som bara möjligt kan man ha i 3-4 msk sylt, jag brukar ta hallon för det är min favorit. Men vilken som helst funkar, jorgubb eller blåbär är med super gott. Eller så tar man 1,5 dl färska/frysta hallon, lägger i en kastrull tills dom smälter ihop, i med lite florsocker och nån tsk vaniljsocker så blir det inte jätte surt. Så himla enkelt och sjukt gott!!

Så här gör du:

Vispagrädden tills den tjocknat, alpros brukar ta ca 3 min tycker jag innan den blir perfekt. Sedan blandar man i florsocker, vaniljsocker och sylt/bär och vispar i någon minut tills allt blandat sig. I en burk med lock på, stelnar på lite drygt 4-5 timmar i frysen, ät och NNJJUTTT :D


Vegansk semifreddo:

Lite enkelt detta, du gör på precis samma sätt men serverar när den stått mellan 3-4 timmar, semifreddo betyder halvfryst, så den ska inte ha stelnat helt utan bara kallnat och satt sig lite. Super gott, alla kommer uppskatta detta det lovar jag, servera med några färska hallon på :)


 
ANNONS
 
Sara

Sara

11 februari 2016 18:35

Åh vad gott det ser ut!!

Kram

http://hundkattfamiljen.bloggplatsen.se

 
Annie

Annie

11 februari 2016 19:10

Duktig du är, det ser så gott ut :)

Sv: Det ska jag göra!

Kram<3

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Elin

Elin

11 februari 2016 19:49

Fruktansvärt gott ser det ju ut att vara :D mumma!!

Sv1; Det är syrrans lille pojk :) Kram till dig också <3
Sv2; Ja det känns jättekul att vi ÄNTLIGEN ska iväg :D mhm, något positivt att se fram emot i denna mörka tid! Den 11:e september :) Klart jag gör, jättekul att du fixat en sida, ja, jag förstår det :D
Sv3; Men fy! :o Ja jag vet inte :o Låter ju inte alls kul! <3<3

Kramar <3

http://nouw.com/ElinNordwall

 
Ebba

Ebba

11 februari 2016 19:50

Sv; Nä, kan vara så ibland! :) Men precis! Det låter som en bra id! :)
Åh okej, vad tog du in för storlekar? :D

Kramis!<3

http://nouw.com/ebbolella

 
Annie

Annie

12 februari 2016 11:15

Sv: Ja den ser så god ut :)

Hoppas du får en fin fredag<3

Kram

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Mimmi

Mimmi

12 februari 2016 15:46

Vilket bra recept!
Vill man vara nyttigare kan man köra en banan och ett paket frysta hallon / blåbär / vad som helst som är fryst i en blender - det blir en superfruktig semifreddo!

http://livet-enligt-mimmi.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Björn

12 februari 2016 21:08

Testat semifreddon med jordgubbssmak (sylt) nu. Helt enkelt LJUVLIGT god! 👍👍

bian

12 februari 2016 21:12

Ja eller hur är den :D Enklare kan det inte bli o alla gillar den :D

 
Minna

Minna

13 februari 2016 21:53

Åh vad smarrigt!!

http://mittkokoshjarta.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se