Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 9 februari 2016

Veganskt smör - Super enkelt o gott :D

Av bian - 9 februari 2016 18:03

Idag har jag mixtrat lite för att få fram ett bra veganskt smör :) Och det var faktiskt ganska lätt att göra måste jag säga och väldigt få ingredienser som alla kan trolla fram på ett eller annat vis. Jag gjorde ett med 75 gr kokosfett och ett med 100 gr kokosfett då jag tyckte det med 75 gr blev lite "mjukt" och med mjukt menar jag inte rinnande men som färskost typ i konsistensen, super enkelt att bre på mackan dock så det beror lite på vilken typ av person man är, mjukt eller hårt smör :D Så fundera lite på hur ni vill ha det med kokosfettet :D


Detta behöver du:


75-100 gr neutralt kokosfett (det ska alltså inte ha smak eller doft av kokos)

1 1/4 dl rapsolja

1 1/4 dl havregrädde

1/2-1 tsk havssalt (går bra med vanligt med men havs är extra gott)

ca 1 krm gurkmeya (endast för färgen)


1) Smält kokosfettet på lågvärme i en kastrull, medan du gör detta mixar du salt (hälften), gurkmeya och grädde i en bunke med en stavmixer. Gurkmeyan är bara för att få lite färg på smöret, går att välja bort det. Börja med lite salt och smaka sedan av när du mixat ner alla ingredienser. Jag köper alltid extra saltat bregott och då var ca 1 tsk havssalt perfekt men alla vill inte ha så salt.


2) Mixa i rapsolja och smält kokosfettet om varannat i bunken. Ta en burk som har lock och rymmer minst 4 dl, för så mycet blir det cirka när det är klart och ställ sedan in i kylen. Väljer du ett mjukare smör med 75 gr kokosfett så stelnar det som det blir på ca 1,5 h, vill du ha lite hårdare smör så tar det några timmar innan det är klart.

3) Kung Markatta har ett neutralt kokosfett och fanns en annan sort med men dom var ganska dyra på affären, Jag köpte 400 gr för 38 kr på Bodystore och då var det ekologiskt :) Bara ett tips :D


Njut på en god smörgås :D Glöm inte att smöret smälter vid värme så har du det på en varm smörgås så blir det smörsoppa :D Som ni ser på min bild, jag värmde smörgåsen lite innan :P Jag säger bara, varför har ingen sagt att det är så här lätt att göra eget gott smör, nu ska ja aldrig mer käpa skit smör med äckliga tillsatser på affären :D Det här att lätt att göra ekologiskt med!


Fel som kan uppstå: Om det är för mjukt har du haft för lite kokosfett, har märkt att det är lite olika vilket märke man använder tvärtom då har du haft för mkt rapsolja. Om det inte stelnar så ställ det i frysen ett tag.

     

 
ANNONS
 
Ebba

Ebba

9 februari 2016 18:47

Älskar att det finns så mycket att välja på, speciellt sånt som är bättre för miljön och djuren! :D Superbra tips! :)

Sv; Det var så lite fina du!<3 Ja, gör så! Berätta gärna vad dem sa sen! Ja, precis! :D

Sv2; Toppen! :)

Kramis! Hoppas du haft en bra tisdag! :D

http://nouw.com/ebbolella

 
Emma Engström

Emma Engström

9 februari 2016 18:48

Roligt att du tipsar om det! :D

http://emma.beautyboulevard.se

 
Ebba

Ebba

9 februari 2016 19:22

Sv; Tack tack! :) Lite olika från gång till gång, men senast från outnorth! Brukar passa på när det är rabatt! ;)

Sv; Ohja! Det är ju underbart! :) Ja, det gör ju det. Det som är så synd..

Åh vad härligt! Jodå, haft en bra tisdag jag med :D
Kramis!<3

http://nouw.com/ebbolella

 
Minna

Minna

9 februari 2016 20:59

Åh så spännande! Detta vill jag pröva!!

http://Mittkokoshjarta.se

 
Elin

Elin

11 februari 2016 19:59

Mhm, älskar smör :D
alltid kul att lyckas göra såna här recept!

-Ska försöka titta igenom din blogg mer imorgon Sofia :D stor kram <3

http://nouw.com/ElinNordwall

 
Ingen bild

Karro

10 februari 2017 16:06

ÄR det kokosfett eller kokosolja du använder? Efter att ha googlat runt bland andra recept gissar jag på kokosolja (kokosfett är det där en köper i silvriga papperspaket i kylen, kokosolja är det som köps på burk och som smälter vid låg temperatur).

bian

10 februari 2017 21:41

Det är fett, men inte den i silvriga paketet. Sjukt onyttigt så den undviker vi :) Denna köper jag

http://www.bodystore.com/kokosfett-doftfri-500-ml?gclid=Cj0KEQiA5vXEBRChycOl36LPn5EBEiQAJV2-bPRlzD5m2IdkskdvlIb8FB7GYJiL3H2qXwNgaDsmLUYaAoIJ8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CLvGk-exhtICFQlPGAodBtMIzQ

Hoppas jag var till hjälp Karro :)

Kram Sofia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 32 år som bloggar om allt som händer i mitt liv. Gillar film, poker och att testa ny god mat!

Har eget hus, massor av husdjur & äter inte längre kött. Spännande recept hos mig :D

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se