Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 2 februari 2016

Klibbig / sticky Tofu - Vegansk!

Av bian - 2 februari 2016 18:27

Detta är mitt nya beroende, så otroligt gott med massa goda smaker och enkelt att göra! Luktar helt underbart av marinaden så hela magen kurrar! Ni måste bara testa, perfekt för den som ska börja äta tofu och göra nåt enkelt o gott, jag brukar servera min favvis nudlar till, receptet hittar du här. Tror jag ska göra detta till mig och mamma i helgen :D


Det här behöver du till 2 pers:

0.5 dl ketchup

0.5 dl chilisås (Man kan ta 1 dl av ketchup eller chilisås om man vill det)

2 msk rörsocker

1 msk soya

1 msk riven ingefära

1 vitlöksklyfta (fin riven eller pressad)


1 paket tofu naturella

     

Så här gör du: 

1. Blanda alla ingredinser i en skål, inte så svårt va? :D Sedan häller du av vätskan av tofun och delar den i cm stora bitar, kan bli 7-8 st av Kung markattas naturella, jag tycker att det precis räcker till två personer, man kan ju ha annat gott till :)




2. Sedan lägger du bitarna täckta av marinaden i en skål, ta hjälp av en pensel. Låt gärna stå några timmar eller över natten, tofu drar åt sig mycket smak om den bara får stå ett tag i marinaden.


 

3. Sätt ugnen på 225 gr. Och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg gärna på lite extra av marinaden men spara lite för man ska pensla dom en gång under tiden i ugnen. Sätt dom ganska långt ner i ugnen, ni ser på bilden hur jag gjort, jag har en "form" och bitarna där så jag ställer mitt på gallret. 


    

4. Låt stå inne ca 12 minuter, marinaden ska ha börjat torka in lite, ta ut plåten och pensla på mer marinad. Marinaden är MUMS :) Ja saltar lite lite här med och lite svartpeppar på. In igen i ca 15 min och sedan är dom klara! Det kan bli lite bränt runt om men det är bara marinaden, det är gott tycker jag :) Går att ställa in i kylen och värma sedan.

     



 
ANNONS
 
Micke

Micke

2 februari 2016 19:40

Magisk film! Bästa sen Return Of The Jedi!

http://mickemovie.bloggagratis.se

 
natalia

natalia

2 februari 2016 19:47

mums!

http://nouw.com/nattis

 
Ida

Ida

2 februari 2016 20:24

Tror aldrig att jag ätit tofu. Hur smakar det? :o

SV: Nä men?? Stackars dig. Hur är det nu?

Det är väldigt svårt att undvika socker helt...då det finns i ALLT! Men om man undviker det värsta så. Hihi!

kram kram

http://nouw.com/lillapys

 
Elin

Elin

3 februari 2016 19:58

Gud vad smarrigt :D

http://nouw.com/ElinNordwall

 
Ingen bild

Björn

4 februari 2016 21:00

Testat detta och bjöd dessutom en superkräsen vän på det!!
Hon är oerhört kritisk men hon gav det tummen upp utan att tveka! DET får du ta som högsta betyg! 👍👍

bian

5 februari 2016 14:05

Men oj vad roligt Björn :D Jag ska göra till mamma ikväll, min mamma är inte så kräsen men alltid lite spänning att bjuda på något helt nytt :D

Tack Björn för dina kommentarer :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 32 år som bloggar om allt som händer i mitt liv. Gillar film, poker och att testa ny god mat!

Har eget hus, massor av husdjur & äter inte längre kött. Spännande recept hos mig :D

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se