Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 11 januari 2016

Bästa Vegetariska Nudlarna!

Av bian - 11 januari 2016 14:00

Jag har länge försökt få fram recept på hur dom gör nudlarna på exempel Wy Wok och såna ställen. Tycker dom är så otroligt goda och lätt att göra vegetariskt och vegansk! Detta är det absolut bästa receptet enligt mig och man kan ha i sina favoritgrönsaker :) Jag brukar köpa lite grövre nudlar men dom hade inte det på affären nu och sedan brukar jag ha Pak choi. 


Det här behöver du för 2 pers:

1 stor morot

3-4 champinjoner

15-20 sockerärtor

1 gul eller röd lök

1 pak choi (kan uteslutas)

1 vitlöksklyfta

sesamfrön (kan uteslutas)


Nudlar för 2 personer


Sås:

2-3 msk vatten

2 msk soya

1-2 tsk sesamolja

1 tsk fiskolja

 Gör så här:

Sätt på vatten till nudlarna och ha i lite salt. Sätt på en stekpanna med olja i. Strimla moroten och vitlöken fint och dela löken i bitar. Ha lagom värme på plattan så inte grönsakerna bränns. I med dom i stekpannan. Dela en pak choi i mindre bitar och i med dom med. Dela nu champinjoner och sockerärtorna i bitar. När morötterna och löken börjat mjukna ha i resten av grönsakerna.


 

Koka nudlar för 2 personer. Blanda under tiden såsen. Smaka av, jag brukar börja med 1 tsk sesam olja, den kan lätt ta över i smaken men ja älskar den men kanske andra som tycker att den smakar väldigt mycket. När nudlarna är klara, koka dom gärna lite al dente eftersom dom ska i med grönsakerna och värme där igen, så sila dom och i med dom till grönsakerna. Strö över lite sesamfrön och häll över såsen och blanda om, låt såsen koka in och låt sedan stå av plattan nån minut och servera gärna med soya och nån god söt sur sås :) Garnera med lite sesamfrön.


Enkelt, nyttigt och lätt att göra vegansk om man bara tar pasta utan ägg och hoppar över fiskoljan :D


 

 
ANNONS
 
Julia

Julia

12 januari 2016 07:04

Äggnudlar är typ det otäckaste jag vet, men receptet borde gå med ramen eller risnudlar också :-D
Jag har inte sett filmen, men blir sugen med tanke på skådisarna.

http://juliamullersandvik.se

 
Ingen bild

Björn

12 januari 2016 15:10

Ser hur gott som helst ut och till skillnad från Julia älskar jag äggnudlar. :D
Måste testas!

bian

12 januari 2016 18:23

Toppen Björn :D Ja äter nudlarna idag igen, har blivit lite beroende tror ja minsann :D :D Denna sesamolja är ju såååå sjukt god :D

 
Elin

Elin

15 januari 2016 21:31

Ser allt bra gott ut :D

http://nouw.com/ElinNordwall

 
Maria

Maria

31 januari 2016 16:33

Så gott det ser ut.
Blir riktigt sugen på de nu:)

http://ipainthehstars.bloggplatsen.se

bian

31 januari 2016 16:51

Din blogg funkar tyvärr inte att gå in på :( Hoppas du kommer in igen så jag kan besöka din :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 32 år som bloggar om allt som händer i mitt liv. Gillar film, poker och att testa ny god mat!

Har eget hus, massor av husdjur & äter inte längre kött. Spännande recept hos mig :D

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se