Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2015

Kremering

Av bian - 13 oktober 2015 14:15

Alltså igår satt jag och tänkte massa på detta med kremering, varken det är människor eller djur. Jag är så rädd att jag inte ska få hem Wilda eller rester av andra djur kanske också i även om man betalt separat kremering. Jag tänkte mycket på detta när min morfar skulle kremeras med, tänk att den människan man känt hela livet bara bränns upp... Morfar valde ju detta själv och jag vill samma sak den dagen jag går bort men det känns så konstigt. Jag tänker liksom att min lilla Wilda, ska nån slänga in i en ugn och bränna upp. Kan inte riktigt släppa tanken..


Har ni funderat över detta nån gång med nån som gått bort som stod er nära?     

 
ANNONS
 
Evy

Evy

13 oktober 2015 14:40

min Katt Musse som gick bort nån gång år 2007 eller så som tyvärr fick tas bort(som ja tror ja berätta om för ett tg sen) den katten minns ja inte vad de gjorde med om de kremerade eller hur de gjorde för ja har inget minne ens av att j betala nåt för å ta bort Musse då :( trotts folk säger att sånt kostar. isåfall skulle ja minnas att ja betala men vad ja minns så betala jag inget alls, konstigt nog. men lessen vart ja. vet inte ens vart de lagt honom heller tråkit nog! :(


ah ok ah men ja vet ej om ja ska blocka henne för hennes humör å till å från. ena stunden är hon as förbannad så fort man säger nåt.. å så fort man skriver nya inlägg skriver hon plötsligt trevliga kommentarer eller annat lustigt som om inget skulle hänt eller nåt. så jaa hon ä konstigt den där Isabelle!

ja ok, trevligt!
jaha ska du få en ny?! :D va gött då! önska ja kunde koppla in en bänk diskmaskin men tror inte det funkar så bra på sätt å vis för antingen ä själva kranen för gammal eller så äre nåt annat.. ja vet ej heh! sen har ja inte råd just nu å köpa bänk diskmansikin heller just nu så,... ja får stå ut ett tag till med å diska för hand heh!

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

 
Evy

Evy

13 oktober 2015 15:09

hmm ok.. jag vet ju inte som sagt då men ok!
aj aja ok!

ah men jag tror nog inte det iomed att det ä insats lägenhet men det kanske inte har så stor betydelse antar jag eller så elle??..
enda jag vet ja för längesen fick hjälp med att få in ett badkar till badrummet eftersom det inte fanns nån därinne från början å ja ville ha ett då å då fick ja ett som fanns i en källare som de sate in åt mig. :)

hm ok mjo klart men ah jag får se hur jag gör med det där! :)

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

 
Emm

Emm

13 oktober 2015 15:17

Den här tanken slog mig när mitt matsvin blev djuk och jag fruktade en avlivning. Inte just att den älskade bränns upp utan att se resterna. Det är så oerhört svårt att greppa att man tar något som varit så levande och sedan bränner upp det till aska. Sånt är läskigt. Jättejobbigt! Jag lider verkligen med dig. Styrkekram!

http://www.emelisian.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

83

13 oktober 2015 16:20

Tänk inte på kremering redan nu du har hela livet framför dug ju.

bian

13 oktober 2015 16:29

Ja tänker inte på mig på det viset men vet att ja vill det den dagen... Nu handlade det ju om min katt, är bara en tanke

 
Annie

Annie

13 oktober 2015 19:19

Jag tycker det är bra att du tar upp detta ämne faktiskt!
Och även fast man är ung så vet man ju aldrig vad som händer om en vecka eller ett år .. så jag tycker ändå att det är bra att tänka på såna "tunga" saker.

Å förstår dig, jobbigt att tänka på ens djur så<3

Sv: Ja eller hur verkligen, exakt samma här ..

Kramar!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Sara

Sara

13 oktober 2015 19:45

Jag vägrade lämna till kremering förr, har velat begrava dom få djur som lämnat mig själv för att veta vart dom ligger och att det är dom!
Dock har jag börjat ändra mig nu och vill nog kremera sen, och ha askan hemma. Man får nog tyvärr bara lita på att dom gör rätt och att om man betala för enskild kremering så gör dom det!

För mina nära och kära kan jag tycka kremering är bra för då kan man gå till en minneslund eller tända ljus vart som helst och hedra den som inte lever längre. Samma med mig, vill bli kremerad så dom jag lämnar efter mig slippa hålla ordning och reda på en gravplats.

Kram!

http://hundkattfamiljen.bloggplatsen.se

 
ingrid

ingrid

13 oktober 2015 20:14

Hej,när vår lilla Nellie 14 år somnade in förra året på Nationaldagen
(hjärtsvikt)en sorgens dag.Då blev hon kremerad,vi hämtade hennes urna
(som var vit) efter en vecka.Vi har henne i trädgården under en rosenbuske.Likaså vår katt som i år somnade in efter 18 år.Henne har vi också lagt bredvid Nellies urna i trädgården.

http://amandaaflisa.se

 
Sara

Sara

13 oktober 2015 20:25

Sv: Ja det är ju det som är risken istället och det är nästan ännu värre :(!! Man vill ju ha ett bra ställe att kunna gå till eller sitta vid <3
Kram

http://hundkattfamiljen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Björn

13 oktober 2015 20:33

Verkligen ingen lätt fråga men om man tänker på vad som händer med en kropp om man inte kremerar den känns det inte, utan att gå in på detaljer, heller riktigt värdigt tycker jag. Jag fick vid ett tillfälle möjligheten att vara med när man genomförde en kremering av en hund och där ägaren begärt att hon skulle kremeras separat. Jag kan säga att vid det tillfället gick allting oerhört värdigt till så jag är övertygad om att de som ägde hunden kunde känna sig trygga i att Bella (hunden) fick ett fint avslut. Sedan fick jag med en fin urna med hennes aska i och den begravde vi under en fin ceremoni. Det kändes som ett fint avsked till en familjemedlem. Givetvis ledsamt men värdigt hela vägen. Om vi pratar om människor vet jag bara en enda i min omgivning som valt jordbegravning istället för kremering. Sedan är det givetvis olika hur vi som individer ser på vad som känns bäst.

bian

13 oktober 2015 20:36

Okej känns skönt att du säger så, det är nog troligen det men man tänker ändå dom tankarna... Fast ja skulle gärna slippa dom, vill bara ha hem min Wilda nu. Tror dom flesta väljer kremering nu för tiden, varken djur eller människa, tror du inte det?

 
Sara

Sara

13 oktober 2015 20:42

Sv: Det är otroligt fantastisk,alla framsteg han gjort och nu när han är så pass trygg och litar på oss. Jag kan börjar gråta av glädje ibland, jag är så fjantig sådär!

Tack han är helt underbart fin! Har så svårt att förstå att någon typ bara lämnat honom eller så!!!! Fast vet inte om han blivit lämnad eller om han är född hemlös! Han bodde i en koloni med massa hemlösa katter här i Jönköping så vet liksom inte hans bakgrund förutom det då. <3

Precis det är ju det man vill, ha nånstans där man kan hedra dom som finns i himlen <3

Kramar

http://hundkattfamiljen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Björn

13 oktober 2015 20:42

Klart du tänker de tankarna det är ju helt naturligt nu när en av dina närmaste tyvärr inte finns hos dig längre. När jag var "liten" hade vi två katter som inte kremerades när de vid 19 och 20 års ålder for till katthimlen. De fick sin gravplats i den trädgård jag har nu. Hur det än är tänker jag alltid på att det finns rester av dem kvar där och att det skulle känts bättre om även de hade kremerats. Idag är det en absolut majoritet som väljer kremering både för djur och människor.

bian

13 oktober 2015 20:47

Kanske är bra att det är så, själen går nog ändå vidare till nåt annat om nu det ensa finns... Men skönt ni har dom begravda i alla fall, blir ju att man tänker på dom ibland

 
Sara

Sara

13 oktober 2015 20:55

Sv: Människor är hemska!!!!!!!!

Många kramar till dig!! <3

http://hundkattfamiljen.bloggplatsen.se

 
Elin

Elin

13 oktober 2015 21:05

Amen du vilket sammanträffande! Tänkte på detta senast idag, jag och några kompisar gick och pratade om detta också :S
Tycker också att det känns konstigt och läskigt för den delen med men vad gör det? De är ändå borta...:(

Vill själv bli kremerad när jag väl går bort..

http://nouw.com/ElinNordwall

 
ingrid

ingrid

13 oktober 2015 22:29

Tack,för din kommentar.Nellie var en hund Bichon Havanais.
God-Natt o Sov-Gott.

http://amandaaflisa.se

 
ToBeMe

ToBeMe

13 oktober 2015 22:42

Svårt det där... men jag hade nog velat kremera. vill inte att min hund ligger hel i marken med maskar och annat... jag hade gärna strött ut askan i vinden med istället för att lägga den på en speciell plats. Vill känna det som om han är med mig varje gång det blåser och sådär. som att han alltid finns där... jag vet inte

http://ToBeMe.bloggplatsen.se

 
linah

linah

13 oktober 2015 23:35

äälskar verkligen din header!! <3

http://nouw.com/linahs

bian

14 oktober 2015 18:14

Tack snälla :)

Kommer inte in på länken till din blogg så ja kan svara :(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se