Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2015

Mustiga o mättande Tomatsoppa

Av bian - 12 oktober 2015 18:11

Denna underbara tomatsoppa ar jag fått lite pippi på så gör den en gång i veckan nu. Den är otroligt mättande, fri från kött, billig och enkelt att göra :) Denna är även vegetarisk :D Man kan hoppa ost och köra äggfri pasta så har man ven veggosoppa :D


Detta behöver du:


1 förpackning med passerade tomater/ krossade tomater

1 gul lök

1 grönsaksbuljong

1 vitlöksklyfta

1 dl vitt vin (finns vegan vin)

3-5 dl vatten

1-2 dl grädde funkar toppen med ex Oatlys Vegetabliska grädde

10 basilikablad (plus om man vill dekorera med blad med)

ev. pasta eller risoni, mozzarella eller riven ost

Salt, svart peppar, paprikapulver, cayenne


Så här gör du:

Hacka lök, basilikablad och vitlöken. Stek den mjuk i lite olja eller smör. Den får INTE brännas vid, bara mjukna lite ca 3-4 min. När det är klart häller man på vinet och låter det koka in lite. Därefter har man i de passerade tomaterna. Man kan även göra med krossade tomater, då kör ja dom lite i mixer först så det inte blir för stora bitar. Och ha även i vattnet här. Koka ca 20 min. Jag brukar börja med 3 dl sedan ta i mer mot slutet när det börjar tjockna. Första gången jag gjorde hade jag i spagetti som ja hade kvar från dagen innan som jag klippte i små bitar och hade i precis innan serveringen. Idag kokade jag risoni som jag kokade al dente och sedan i precis när jag servera. Man kan koka pasta eller risoni direkt i men då måste man röra hela tiden från det man har i det för annars fastnar det lätt i botten. Ha i 1 dl grädde, salt, peppra och ha i paprikapulver och lite cayenne. Smaka av, behövs en del salt och peppar. Tycker man den är för tjock så kan man ha i mer vatten närsomhelst under koktiden.


Det är super gott att ha lite ost i, mozarella är toppen, men all ost funkar och sedan dekorera med basilika blad :D


Super enkelt och jätte billigt, smart med för man kan ha i ex gamla pasta och ost rester och helt fri från allt kött :D


Denna är med mozarella och spagetti


Denna är med risoni och riven ost

 
ANNONS
 
Bumsan

Bumsan

12 oktober 2015 18:36

Jag lider med dig, jag hoppas att det kommer att bli bra snart :). Allt är bara bra med mig, nyss sett TWD så jag är nöjd haha.

http://loeria.devote.se

 
Bumsan

Bumsan

12 oktober 2015 18:48

Jag kan nog inget göra, har tänkt på det själv . :/

En serie jag kan tipsa om är ju Dead like me. Dramakomedi. helt underbar, sett den?

http://loeria.devote.se

 
natalia

natalia

12 oktober 2015 18:54

Så gott :D


Sv: Tycker verkligen du ska se filmen, såååå roligt!

http://nouw.com/nataliatrojan

 
Evy

Evy

12 oktober 2015 20:20

Haha ja visst har vi haha! xD men hon isabelle ä inte som hon ska heller så därflr klagar hon minsta lilla på mig ibland å påstår ett å annat å sen käftar emit mig å sånt. Plus att OM ja skulle försöka blocka henne så skulle hon garanterat skapa ny efter ny efter ny blogg.. Allt för å lyckas kommentera garanterat så. Lär nog inte va nån id å blocka då lixom.

Allt bra med dig annars å så?! :)

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

 
Skogsraah

Skogsraah

13 oktober 2015 11:10

Ser jättegott ut!

http://skogsraah.se

 
Dixi Wonderland

Dixi Wonderland

13 oktober 2015 12:16

Mums va gott :D

http://dixiwonderland.com

 
Hanna

Hanna

13 oktober 2015 12:35

gott det ser ut, synd bara att jag är allergisk emot tomater haha :D

http://www.fitnessinspiration.se

 
NATHALIE

NATHALIE

13 oktober 2015 13:23

Mums va gott! :)

http://nathalie.vione.se

 
Elin

Elin

13 oktober 2015 21:07

Ooh kan förstå att detta var gott :D

http://nouw.com/ElinNordwall

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se