Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 18 juli 2015

Röda linsbiffar med medelhavssmak - Vegetarisk

Av bian - 18 juli 2015 14:54

Röda linser är verkligen en av mina nya favoriter! Hur gott som helst :D Ja brukar koka mina 7 min ungefär så dom behåller lite färg och inte blir för mjuka utan lite tuggmotstånd :D


Jag har inte ätit linser alls länge vilket jag ångrar något väldigt nu. Man kan göra massa med dom, ha dom i biffar, soppor, grytor o sallader. Säkert en massa flera saker med :) Man behöver inte blötlägga dom och dom från Saltå är EKO med, så extra stort plus. Rika på protein och fibrer! 


Röda linsbiffar med medelhavssmak

6 st biffar (1 biff = ca 100 kcal lite beroende på hur mkt mjöl man behöver)


1 dl röda linser

2 dl vatten

20 tärningar fetaost (ca 50 g)

1 ägg

2 msk riven lök

6 oliver

1,5 dl finrivna morötter

1-1,5 dl majsmjöl

Salt, svartpeppar, spiskummin, paprikapulver


Så här gör du:

Koka 1 dl linser med 2 dl vatten i lite salt ca 7 minuter. Häll dom i en lite sil så allt vatten försvinner, pressa ut resten vatten med hjälp av knogen i silen. Lägg fetaosten i en bunke och mosa den, i med riven lök, linserna och morötterna. Pressa gärna ut vätskan ur morötterna med. Hacka oliverna i mindre bitar och ha i det med. Smaka av med salt, peppar och paprikapluver. Jag har även i lite spiskummin men inget tvång om man inte gillar :)


Häll i ett ägg och lite drygt en halv dl majsmjöl, rör med gaffel så linserna mosas under tiden. Känn efter när det går att göra bollar utan att det är för kladdigt. Upp till 1,5 dl majsmjöl kan användas. Ja blandar i lite o lite för att känna efter när det är inblandat. Rulla sedan till 6 lika stora bollar och tryck ut dom i handen till biffar, stek i olja i några minuter tills dom fått fin färg :)


Servera med sallad och creme fraiche blanda med lite sötsursås :) Super enkelt, mättande och jätte gott :) Vill man lyxa till det så ha i 0,5 dl av någon riven ost man gillar. Man kan även hoppa över oliver om man inte gillar, och fetaosten med.


    


 
 
Emm

Emm

18 juli 2015 19:53

Mums vad gott! :) En fråga bara; du har många veggorecept, är du vegetarian? :) Kram

http://www.emelisian.bloggplatsen.se

 
Ebba

Ebba

18 juli 2015 20:03

Åh vad smarrigt! :P

Kram!<3

http://nouw.com/ebbolella

 
Ebba

Ebba

18 juli 2015 22:02

Sv; Okej! Vad skönt att du hittat något som du känner att du gillar!=)
Jadå, tycker att LCHF är mer en livsstil än en diet faktiskt!<3
Åh tack detsamma fina du!<3

Härligt! Det såg riktigt gott ut! =P
Kramis!<3

http://nouw.com/ebbolella

 
Elin

Elin

18 juli 2015 22:10

Mmm, mums! Vill verkligen pröva detta :D Ser ju så gott ut och låter så gott med :)

Sv; Jag ska åka på semester, lite överallt i norrland :) Mer info kommer imorgon! :)

Jag förstår dig verkligen! ;( Skulle nästan bli lite förbannad på mina föräldrar om de läste min blogg och det jag skrev, man måste få ha privatliv...!

Varma kramar, ha en fin kväll <3

http://nouw.com/ElinNordwall

 
natalia

natalia

20 juli 2015 22:04

Så smarrigt :D

http://nouw.com/nataliatrojan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se