Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 9 juni 2015

Tofu på tre sätt - Lär er äta Tofu - Veganska recept!

Av bian - 9 juni 2015 18:48

Tofu är helt gjort på soyabönor och är ett bra alternativ till kött men jag kan tycka att det inte smakat "köttigt" som ex Quorn gör. Det känns lite ost aktigt men ändå mer matigt :)


Jag har mixtrat lite och testa mig fram, en sak med tofu är att det smakar typ INGENTING men man kan smaksätta med nästan vad som helst, den drar åt sig sås och marinad på ett kick! Denna Black Pepper tofu var det absolut godaste jag gjorde, till o med min bror som inte vill äta så mycket veggie gillade det. Tog receptet från Mattis som bloggar på Veggoriket men jag bytte ut lite saker då jag har svårt för för mycket soya och vill ha mer grönsaker i :)


Recept nr 1: Blackpepper tofu

 

Detta behöver du till 2 pers

1/2 bit tofu (hittade bland färskostarna på min affär)

0,5 dl majsmlöj

2 vitlöksklyftor

2 msk riven ingefära

1/2 röd chili

1 gul lök

1/2 röd parpika

1/2 gul paprika (färgerna kan man välja själv såklart men färgglatt med två olika tycker jag)

10 färska champinjoner

10 mortlade svartpeppar korn (går att byta mot ca en tsk på burk)

Sesamfrön


Sås:

2 msk ljus soya

2 msk mörk soya

2 msk ketjap manis (finns bla asiatiska saker i butiken, liten flaska från Santa Maria)

1 dl vatten


Så här gör du:

Dela tofubiten i tärningar lite större än fetaost tärningar, blanda runt dessa i majsmjölet så dom täcks. Stek dom i lite olja tills dom fått fina gyllenbrun färg. Hacka under tiden grönsakerna, paprikorna, champinjonerna i 4 delat, och löken. Riv ingefära och vitlöken fint och hacka chilin. När man tagit ur tofun så i med lite smör och sedan i med vitlök, chili, ingefära och löken. Rör runt lite och sedan i med dom andra grönsakerna. Akta så det inte bränns! Blanda såsen i en skål. När paprikorna börjar bli mjuka så i med såsen och låt små puttra en stund innan du lägger i tofubitarna. Små puttra lite till,  smaka av, servera sedan med ris :)Recept 2: Grilla tofu

Dela tofun i lite större bitar än receptet över, trä dom på ett grillspett och på med massa marinad och gärna kryddor med sedan efter, Jag har nymlad svartpeppar lite salt och chilipulver! Grilla dom tills dom får lite färg, dom tål en del värme men får inte bli för brända. Man kan också tärna först, lägg i massa marinad, in i kylen och trä sedan på spett, tofu drar gärna åt sig marinad och blir toppen god om det får ligga några timmar och gotta sig :)


 

Recept nr 3: Stekta kryddade tofubitar 

Jag delade tofun i större fyrkanter och tog fram en tallrik, på tallriken tog jag några av mina favorit kryddor, chilipulver, paprikapulver, svartpeppar och persillade. Lägg bitarna i kryddblandingen på bägge sidor och stek sedan i lite olja tills dom fått färg, servera med ris, pasta och god sallad eller varför inte bara sallad :D

 

Ps. Glöm inte god sås, det gör mycket :D


 
ANNONS
 
Elin

Elin

9 juni 2015 21:26

Mums vad gott det där ser ut och verkar vara :D sugen på att smaka och testa nu ja! :)

http://nouw.com/ElinNordwall

 
natalia

natalia

10 juni 2015 10:03

Gud vad gott :D

http://nouw.com/nataliatrojan

 
Emm

Emm

10 juni 2015 12:40

Tack för tipsen. Vi kör vegetariskt här några gånger i veckan så det passar fint att testa tofu :)

http://www.emelisian.bloggplatsen.se

 
Ebba

Ebba

13 juni 2015 12:41

Åh vad smarrigt det såg ut! =D

Sv; Eller hur, all jäkla cancer kan dra dit.. =(

Kramis!<3

http://nouw.com/ebbolella

 
Vivi

Vivi

13 juni 2015 16:19

Min lillasyster gör mycket tofu, hon får tag på en inlagd variant i de asiatiska butikerna som smakar mycket mera, mums !! Får försöka testa ngt av dina tips ngn dag ! :)
Fick örhängena nu i veckan, TUSEN tack! De är underbara !!! <3
Massa kramar

http://www.missvivis.se

 
jeljoh13

jeljoh13

15 juni 2015 11:45

Jag har varit i Smögen några gånger när jag var mindre, det är väldigt fint där :) Okej. Nice :) Då borde jag komma upp till Hunnebostrand i sommar. Ta en runda på Liseberg när man ändå passerar Göteborg med hehe :) Hoppas allt är bra med dig! Kram

http://jeljoh13.bloggplatsen.se

 
Patricia

Patricia

16 juni 2015 12:49

Åh, jag tror jag ska testa på att grilla den. Låter gott och även den där "blackpepper tofu" lät mumsig:)

http://patriciac.blogg.se

 
Mimmi

Mimmi

22 juni 2015 11:52

Mjau?
Jag blir lite oroligt nu - har det hänt nåt?
Blir mjausig orolig!
Nosgos från Mimmi

http://livet-enligt-mimmi.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se