Allt om mitt liv... Å lite till

Alla inlägg under maj 2015

Av bian - 24 maj 2015 16:44

Igår bakade jag kladdkaka utan gluten för första gången :) Den blev riktigt god, jag körde med Finax glutenfria mjölmix. 


150 gr    smör eller margarin
2 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,5 dl glutenfri mjölmix

Smält smöret i en kastrull. När det smält så blanda i socker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt ett o ett ägg och rör mycket så äggen inte stelnar om det är varmt. Ha sist i mjölet, när allt är blandat så upp i formen och in i 15 min i ugnen. När den är klar så ska den direkt in i kylen en timme och sedan redo att äta :D Är man inte glutenkänslig så kan man ha vetemjöl, ta då 2 dl. Det glutenfria är lite mer kompaktare så därför behövs det mindre där :D


Servera med vispad grädde och gärna bär som ex hallon, mums :D


 ANNONS
Av bian - 24 maj 2015 15:20

Jag har bara haft två madrasser hela tiden och ingen ram eller gavel till sängen och det har jag saknat. Det är liksom tomt utan, så nu har jag byggt en egen, och superenkelt och billigt var det också :D Det enda man behöver är att man köper en skiva, sängarna är ju 90x2 så den är 180 cm bred och sedan har ja snedtak men 110 hög är den och det är verkligen lagom. Sedan går man till en tygaffär, köper ett tyg man gillar, ta lite mer än vad skivan är så man kan häfta på baksidan snyggt så tyger blir sträckt. På tygaffären finns även ett "foder" eller sånt man stoppar saker med, köp det lika stort som skivan, det häftar man på framsidan så det kan vara lika stort som skivan :) Sedan lägger man på fodret, häftar runt kanterna, är det foder över så klippa bort det

Sedan lägger man tyget på golvet, på med skivan, fodret neråt såklart och kolla så tyget är på rätt håll. Sedan häftar man snyggt på baksidan och böjer in kanterna. Sedan är det klart, enkelt och billigt, tyget o stoppningen kostade 350 kr och skivan 168 kr :D


ANNONS
Av bian - 23 maj 2015 12:12

Idag är det underbart väder ute men det blåser lite, ja slutar kl 14 så då blir det ut direkt och göra nåt :D Idag har ja beställt massa olika nya roliga varor till företaget, lite tjejiga saker men även saker till hushållet :D Längtar så tills första varan anländer, ska bli så kul att få köra igång :D


Vad gör ni idag? Har ni sol?  

Av bian - 22 maj 2015 18:07

Den 1 juni fyller jag 30 år, alla frågar om ja ska ha kalas eller vad jag ska göra men ja vill verkligen inte ha det, ja hatar kalas! En sak om det är en fest, att folk kommer å man dricker vin o spelar nå kul spel eller nåt sånt. Det kan vara kul men släktkalas, jag har alltid hatat det. När jag var liten och även nu, vet inte varför men det sitter kvar sedan barnsben. Kanske för att mamma ofta fick ljuga för att pappa låg bakfull och att folk frågade oss var pappa var, jag ville inte prata om det och hatade att ljuga med...


I alla fall så ska jag INTE ha kalas som ni kanske förstår, ja ska å äta nåt med mamma och bror, det räcker för mig, Tycker inte 30 är nåt att fira, vill inte fylla år mer. Nu får det vara bra :D Tänker göra det JAG vill när JAG fyller, inte vad andra tycker eller vill.


Hur tycker ni? Tycker ni det är "taskigt" mot släktningarna att inte ha kalas? Tycker ni det är kul

eller jobbigt med kalas när ni ska gå till andra?

Av bian - 22 maj 2015 14:23

Åhh vad nervös jag var igår innan värderingen alltså... Kommer inte ens ihåg att ja skrev här men ville skriva av mig bara :D Det gick i alla fall jätte bra, värdet blev 1,3-1,4 miljoner och jag köpte det för 990.000 så gått upp minst 300.000 kr det tycker jag är helt sjukt men så skönt med tanke på allt jag lagt ner på huset och allt jobb man gör hela tiden. Så igår var jag SÅ GLAD :D Längesedan något kändes så bra :)


Tack alla som höll tummarna   

Av bian - 21 maj 2015 09:12

Idag kl 13 ska jag göra en värdering av huset, har inte gjort det på flera år och mycket saker har blivit utbytta i huset men man vet aldrig med husmarknaden, vad som är bra och inte bra. Om husen sjunkit i medelpris i mitt område, vilket jag vet att dom har så kanske inte det är bra. Fy börjar bli riktigt nervös nu, ni får jätte gärna hålla tummarna för mig idag och för huset, att han inte är för hård, behöver detta för att få lånet till mitt tak! :)


Så håll tummarna hårt för mig idag   

Av bian - 20 maj 2015 18:41

Jag undrar om ni provat Havremjölk, jag har länge velat prova men nu äntligen har jag slagit till! Men vet fasen inte om det var något för mig. Ska man göra typ milkshake eller nåt, så passar den perfekt men den är så söt och ja får lite av efterrätts smak i munnen av den. Ja skulle vilja sluta handla vanlig mjölk men ja måste nog komma närmare i smaken för att kunna byta helt. 


Någon som smakat havremjölk?  Vad tyckte du i såna fall? Eller någon annan ersättning för mjölk

som smakar mer mjölk o mindre sött som inte kommer från ett djur :)


 

Av bian - 20 maj 2015 15:06

Jag har inte skrivit på några dagar men varit bortrest hela helgen så tänkte att jag tar lite bloggpaus då. Helgen var verkligen hur kul som helst, var i Arboga och spelade poker både fredag å lördag. Pokern gick inte så bra men så mycket roliga och underbara människor jag mött :) Jag behövde verkligen komma hemifrån just nu. Min mage är fortfarande samma, även om ja mådde ganska bra i helgen men åt inte alls mycket heller,då brukar jag ju få ondare. Annars har allt varit bra!


Jag har igår beställt första varorna till nya företaget, känns väldigt spännande att äntligen vara igång :) Sen kommer det dröja innan ja börjar sälja men lovar att uppdatera er direkt jag startar även om det inte kommer vara mycket varor ibörjan. Känns i alla fall bra att äntligen ha kommit någonstans :)


Hur har eran helg varit?  

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se