Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 27 maj 2015

Falafel i stekpanna - Så jädra gott :) Vegansk!

Av bian - 27 maj 2015 20:21

Ja så slog jag slag i saken då, inte en dag ska gå till spillo :D Idag har jag äntligen testat att göra falafel, tänkt på det sålänge o trodde faktiskt att det var svårare men det var ju sjukt enkelt :D Nästan pinsamt enkelt och så otroligt gott :D


Detta behöver du: (Blir 10-12 bollar)

1 burk kikärtor (400 gr, ja ska köpa torra o blötlägga nästan gång, mkt billigare)

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk senap


Kryddor: Måste ha spiskummin, salt, svartpeppar är grunden men ja har paprikapulver, lite cayenne med :)


Så här gör du:

Häll av kikärtorna och spola av dom om du har av burk eller pappförpackning. Riv löken på rivjärn, även vitlöken på den finare rivsidan. Blanda lök, vitlök och senap i en bunke. I med de mixade kikärtorna. Krydda med salt lite spiskummin, svartpeppar och övriga kryddor. Smaka av. Gör nu bollar av röran, ungefär som köttbullar. Går det inte att rulla kan man behöva ha i lite mjöl, det har inte jag, Det var jätte enkelt att rulla och inte kladdigt alls :) Och vet ni vad, man kan frysa in dom :D Stek dom i OLJA tills dom fått fin färg, ät o njut :D


Helt underbart gott :) Fri från mjöl, laktos, ägg. Luktar som man är i Marocko av spiskumminen, servera med en sås måste man för annars blir dom lite torra. Och goda grönsaker. Eller lägg i ett wrapbröd med massa goda grönsaker och salsa :)

 

 
ANNONS
 
Ebba

Ebba

27 maj 2015 21:35

Åh.. falafel! XD

Sv; Oj, så mycket?? Jag får kanske i mig två-tre glas per dag! XD :O
Sv 2; Bara roligt att tävla! =)

Kramis!<3

http://www.nouw.com/ebbolella

 
Elin

Elin

31 maj 2015 13:46

Låter ju inte alls fel, ser hur gott ut som helst ju :D

http://nouw.com/ElinNordwall

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se