Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 14 mars 2015

Fiskpudding

Av bian - 14 mars 2015 11:04

Nu får jag allt ta och lägga upp ett recept igen :) Har saknat att skriva om mina nya mat, har dock inte gjort så himla mycket nytt men vill dela med mig av detta fiskpuddingsreceptet jag hitta på för det blev väldigt gott :) 


Detta behöver du:

400 gr torsk

1 gul lök

ca 8 champinjoner

1 dl ris, gärna rundkornigt

1,5 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

3 ägg

3-4 dl mjölk


Kryddor: Salt, peppar, dill, aromat


1. Börja med att koka riset, blanda ris, vatten och buljongtärningen. Koka tills vatten nästan är helt borta, passa så det inte bränner i. När vattnet nästan är borta, häll i 3 dl mjölk. Detta ska koka ca 30 min, tills mjölken är nästan helt borta.

2. Stek löken och champinjonerna tills löken mjuknat, salt o peppra, ta av från plattan. Koka fisken, ha i ca 1-2 tsk salt och koka fisken i ca 5 min. Knäck äggen i en skål.

3. Mosa sedan fisken med en gaffel. Glöm inte kolla till riset ibland så det inte bränna i, det ska sjuda hela tiden. Fisken ska kallna helt. Krydda fisken med dill, salt och peppar, och lite aromat, smaka av. 

4. Blanda i lökblandningen och äggen med fisken. Sätt ugnen på 225 grader.

 

5. Om mjölken nästa kokat helt upp nu, ta av från plattan. Om riset fortfarande är lite hårt så ha i max 1 dl mjölk till. När riset känns klart, krydda även detta. Smaka av först för buljongen gör det lite salt med. I med dill även här.

     

6. Smörj en form med smör och blanda nu risblandningen och fiskblandning i kastrullen och sedan i med allt i formen. Krydda med lite dill över :)

7. I ugnen ca 30 min tills den fått fin färg :) Går att äta utan potatis med lite skirat smör är mums på och md rivna morötter. 

       

 


 
ANNONS
 
Elin

Elin

15 mars 2015 08:23

Spännande! :)

http://elin-mylife.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - Söndag 5 aug 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - Lördag 28 juli 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - Lördag 21 juli 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 32 år som bloggar om allt som händer i mitt liv. Gillar film, poker och att testa ny god mat!

Har eget hus, massor av husdjur & äter inte längre kött. Spännande recept hos mig :D

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se