Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 13 februari 2015

Hälsobrödet - Mums fillibaba - Veganskt!

Av bian - 13 februari 2015 17:54

Detta underbara brödet är helt fantastiskt gott! Mycket nyttigt i det, en del olika ingredienser men det är absolut värt det :D Jag hittade inte min avlånga form så tog en sockerkaksform och det gick alldeles galant det med :) En bröd man inte behöver hålla på å kladda med o baka ut, här klickar man bara i degen i form :)


3 dl grovt rågmjöl

2 dl mandelmjöl (går att byta ut mot vetemjöl med)

2 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

1 dl solrosfrön

1/2 pumpafrön

1 dl nötter (jag tog hasselnötter och valnötter)

5 dl mild yougurt (naturell) För veganskt: Ta soya yoghurt naturell ex Alpros

1 dl lingonsylt

1 dl torkade aprikoser i små bitar


Blanda alla torra ingredienserna noga. Blanda sedan i yoghurt och lingonsylt. Ha i sist i aprikoserna, blanda noga igen :) Klicka ut brödet i en smörjd formen, gärna avlång, degen blir super kladdig! In i ugnen på 200 grader i ca 50 min.


     

 
ANNONS
 
Annie

Annie

13 februari 2015 21:02

Så duktig du är! Verkligen ;)
Låter och ser gott ut :)

Ha en fin fredag och Kram!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Elin

Elin

13 februari 2015 22:07

Smarrigt värre! :) egengjort bröd är så gott!!

http://elin-mylife.bloggplatsen.se

 
Maria

Maria

14 februari 2015 00:26

Låter super :) brukar själv testa lite olika varianter när man har tid :p

Tycker det blir så mycket mer "matigt" man blir mer mätt än tex bröd man köper i butik.

Kramar

http://overleva-uretrit.bloggplatsen.se

 
Hanna

Hanna

14 februari 2015 13:17

Baka alltså! Kul och det ser gott ut! Borde börja göra det, men är lite för lat tror jag...
Kram

http://pussythoughts.wordpress.com

 
Evy

Evy

18 februari 2015 20:48

Hehe såg lite lustigt ut när du hade fixat bröd i sockerkaks form.. Kolla in min blogg i Kattegorin Gi för ja har nån gång förra veckan eller så, oxå bakat nyttigt bröd som ä Gi bröd. :)

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 32 år som bloggar om allt som händer i mitt liv. Gillar film, poker och att testa ny god mat!

Har eget hus, massor av husdjur & äter inte längre kött. Spännande recept hos mig :D

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se