Allt om mitt liv... Å lite till

Alla inlägg under januari 2015

Av bian - 20 januari 2015 14:23

Då var man hemma igen, en vecka går verkligen sjukt fort :( Men ganska skönt att vara hemma igen, var en del att greja med. Man ska ju tvätta allt och packa upp allt. Mycket tråkigare att packa upp än packa ner :D


Idag ska jag börja med 5:2 igen, ska bli skönt att komma ner dessa kilon som jag gått upp under hösten/vintern. När min bror kom hem så blir det att vi äter så mycket onyttigt och så rör man sig mindre eftersom vädret är så tråkigt och alltid mörkt. Någon av er som testat 5:2? Jag har gjort i två omgångar och har funkat vädligt bra för mig, värsta är första dagarna så ska verkligen försöka hålla mig och vara duktig nu, så så här ser min mat ut idag, tråkigt men helt okej att äta och lite kalorier :) HetSoppa med spenat, lök och rivna morötter. Chiliflingor och cayenne i som gör den het :D


  

Ps. Ska försöka hinna med att svara er alla som skrivit och kommenterat under förra vecka nu :D Och bilder från semester kommer sen :D

ANNONS
Av bian - 17 januari 2015 18:00

Hej alla läsare, Missvivi här som fått äran att skriva i fina Sofias blogg.


Eftersom hon är så himla fräck och reser iväg, lämnar oss andra här frysande i slasken, så tänkte jag drömma mig tillbaka till mitt favorit resmål....
Mexiko!  (innan jag börjar berätta om min resa vill jag bara tillägga att Sofia ska åka iväg med gott samvete till solen för hon har VERKLIGEN förtjänat det !! <3)
 
Mexiko, Mexico... *lyckosuck*
Jag har besökt Mexiko två gånger faktiskt. Sist jag besökte Mexiko var på min två veckor helt magiska bröllopsresa.
Vi solade, gjorde fantastiska utflykter, simmade med delfiner och så vidare... men det är faktiskt inte den resan jag ska berätta om, den kan ni läsa mer om på min blogg. Jag ska berätta om en av anledningarna till att vi valde Mexiko som resmål, min första resa till Mexiko...
 
Jag var singel efter ett krångligt förhållande, hade precis hoppat av min utbildning, flyttat hem och letade jobb.
Jag såg en annons, Cunard rederiet sökte Stewardesses. Jag kom jag såg jag segrade... det vill säga att jag sökte och fick jobbet. Jobbet innebar att man först skulle utbildas i tre veckor, lära sig hur man städade, gav kunderna 5-stjärnig service, båt-säkerhet m.m., denna utbildning skulle ske på ett kryssningsfartyg som seglade i den Mexikanska golfen.
 
Det finns så mycket att berätta om denna resa. Stereotyperna på båten, den sexistiske läraren, den galet roliga engelskan, fransosen, charmiga kanadensaren, roliga filippinare m.fl
Det var en utbildning som varande från morgon till kväll med både lektioner och praktik, sena nätter på nattsvarta båtbryggor där man bara såg glöden av cigaretter och en oändlig stjärnhimmel. Det hände dock att vi fick lite tid ledigt och en av de gånger hade vi stannat till på ön Cosumel utanför Mexikos kust. 
 
Jag hade aldrig tidigare sett så turkost & klart vatten eller så vita stränder. Vi åkte över med färjan en sväng till Playa Del Carmen, som då var en lite mindre ort med oändliga stränder. Idag är Playa del Carmen en stor ort med massa butiker och affärer, men jag tycker ändå charmen är kvar och absolut de vackra stränderna. 
När vi återvände till Cosumel åt vi lunch på Carlos & Charlies, hur ska man beskriva detta ställe ...  de har den GODASTE maten, största drinkarna, roligaste kyparna och party 24h om dygnet. Man kan lugnt säga att vårt lilla gäng trivdes hur bra som helst på detta ställe. Efter lunchen besökte vi lite butiker, men ingen av oss hade så mycket pengar. 


När kvällen kom så fanns det en liten bar (tak, inga väggar) precis vid färjorna, där brukade en hel del passagerare och en del båt-personal festa. Vi festade halva natten där, skrattade åt galna strippande engelskor, imponerades av en mexikanska som dansade otroligt snyggt på scen (mer akrobatik än dans), fnissade åt fransosens desperata raggande på min hyttkompis som också var svenska.  
 
Jag har aldrig och kommer aldrig få uppleva något liknande. För er som funderar på att söka jobb som Stewardess, gör det. Förbered dig bara på att du inte kommer få så mycket pengar som lovat, det kommer vara slitigt jobb och dåliga villkor, men du kommer ha minnen för livet!
 
För fler resor, minnen, tips, katter, barn, kakor m.m så är ni välkomna in till mig www.missvivis.se
Tack för att jag fick skriva & återuppleve Sofia, ha en underbar resa !!

 

       

ANNONS
Av bian - 16 januari 2015 18:00

Skrivet av Natalia


Hej alla Sofias läsare, riktigt roligt att få gästblogga här idag.  


Jag tänkte skriva om min bästa resa, det var ett svårt val men tillslut kom jag fram till min allra bästa resa.

Eftersom jag är född i Polen så blir det att vi alltid åker till Polen över sommaren, då försöker vi att resa runt lite i Polen för att inte vara på samma ställa hela tiden. Sommaren 2013 bestämde vi oss för att åka till Karpacz (ett ställe i Polen med massa berg).


Vi var så förväntansfulla och glada eftersom vi annars alltid brukar vara vid havet. Men nu skulle vi åka till ett ställe med berg och sjöar. Underbart! Bilresan var lång, runt 10h åt ena hållet men så värt det, verkligen. När man kom dit och såg alla berg var det seriöst magiskt. Aldrig sett något så vackert.


Nu kanske ni undrar vad vi gjorde där. Jo, vi klättrade faktiskt upp för det högsta berget just där. Och ni anar inte hur arg jag var när vi hade klättrat lite överallt hela dagarna och sen helt plötsligt skulle vi klättra upp för det största. Det var rena rama katastrofen. MEN när väl var uppe var det sjukt! Det var så fint och så magiskt att kunna se allt därifrån.Självklart gjorde vi mer än att bara klättra som att äta 5 glassar om dagen haha ;)


En sak till som var grym att göra under denna resa var att bada under vattenfall, otroligt kallt vatten. Men vem vill inte bada under ett vattenfall? ;)


Tänkte även dela med mig av några bilder från denna resan, jag hittade inte mitt minneskort så fick ta bilder med mobilen på bilder från mitt album.


 

Passar på och tackar min fina bloggvän Sofia för att jag fick blogga på hennes blogg   

Av bian - 15 januari 2015 18:00

Bästa dagen i mitt liv skrivet av Ida


Då gör jag premiär som gästbloggare här hos Sofia medan hon är utomlands och gottar sig. Ida heter jag, är 30 (snart 31) och bloggar också här på bloggplatsen. Min tanke är att berätta för er om den bästa dagen i mitt liv. Det finns flera dagar i livet som tävlar om första platsen. Den dagen jag träffade min sambo eller den dagen jag tog körkort var de som tävlade mot dagen som vann. Så den bästa dagen i mitt liv, hittills var den 6/6 2003.


Vad hände då månntro? Jo den dagen tog jag studenten. Själva gymnasietiden var väldigt bra och jag trivdes enormt med mina goa kompisar. Men att ta studenten var total eufori. Jag såg ut som en zombie när vi sprang ut, sa mamma. Kände mig som en sån också. När jag kommit ut så letade jag reda på min familj. Jag blev så glad när jag såg dem. Jag grät, mamma grät, mormor grät, farmor grät, farfar grät, pappa grät. Ja ALLA grät! Det var ett fantastiskt mottagande. När jag fått en massa kramar och blommor av släktingar och vänner var det dags för nya äventyr. På parkeringen framför skolan stod en röd nedcabbad bil och väntade på mig och dåvarande bästisen. Vi hade jättekul där bak i bilen. Det var nästan så kul där i baksätet att vi inte ville hem för mottagningen med släkten. Men jag fick väl lite motvilligt byta från en BMW till en något mindre glammig SAAB. Själva mottagningen minns jag inte så mycket av, mer än att vi hade det trevligt.


Senare på kvällen tog jag och en kompis tåget in till stan för det allra viktigaste. STUDENTFEST! Det hände en hel del saker under den kvällen som jag aldrig kommer glömma. För att inte detta ska bli ett extremt långt inlägg ska jag försöka sammanfatta kvällen så snabbt jag kan. Väl inne i stan mötte vi upp en massa kompisar.


Vi drog till kullen i stadsparken för lite förfest. Redan där kan man ju säga att det blev helt galet. Vi drack champagne och hade skoj. Efter en del dricka så blir man lätt kissnödig. Men finns det ingen toalett i närheten duger rododendron-buskarna i stadsparken bra. Det tyckte vi iallafall fram tills vi insåg att det gick en gångväg precis nedanför. Tror nog både vi och de som såg oss fick ett gott skratt. Vi drog vidare till nått uteställe där vi träffade massor med människor, dansade och hade kul. Vi kom ifrån varandra och hittade andra vänner. Jag hamnade med en av mina kompisars storebröder. Jag hade spanat lite på honom så jag hade ju önskan om att stjäla en kyss eller två. Detta hände något senare under kvällen. Det som var värst var att min kompis också hade samma plan. Det visade sig att hon också fått några kyssar. En sak vi båda skrattar gott åt även idag. Efter några timmar till blev jag och kompisen hämtad av pappa i den där mindre glammiga Saaben igen. Jag somnade i bilen hem och när jag vaknade dagen efter var jag inte jättepigg. Men dagen innan kommer alltid finnas i mitt minne som en av mina bästa dagarna i mitt liv.


Tack för mig :D


Det är jag till vänster, som råkade blunda!

 

Av bian - 14 januari 2015 18:00

Bästa dagen i mitt liv! skrivet av Annie


2013-12-09 var en måndag. Och för många andra kanske som vilken måndag som helst .. Men inte för mig! Det var en kall dag och snön hade kommit till våran stad. Det var en dag jag hade sett fram emot ett tag och haft lite blandade känslor för. Jag minns också att jag hade Värk denna dag. Men det skulle inte få stoppa mig. Jag skulle göra det bästa för att nå mitt mål!


Jag var konstigt nog inte så nervös denna dag. Var mer nervös några dagar innan. Hade "jobbat" bort min nervositet på nåt sätt och hittat ett inre lugn. Kände mer att nu är det dags! Jag är redo ;)


Det var äntligen dags för uppkörning vid trafikverket! Jag körde i 40 min. Körning i både stadsdel,motorväg, påfarter, rondeller, huvudled och backning m.m


Och JA det vart Godkänt! Och inte bara det, hon sa tom att hon tyckte att jag körde väldigt bra ;) Vilken lycka! Som sjukskriven och med en vardag som innebär att leva med värk varje dag, var det här det bästa som hänt mig på väldigt länge. Nu skulle mitt liv bli bättre! Det var början på mitt nya liv! Mitt nya liv med körkort!

Av bian - 13 januari 2015 18:00

2: Bästa dagen i mitt liv skrivet av Elin

 
Jag tror att det var en molnig vårdag 2008 då jag och min familj skulle åka och kolla på en häst till syster min. Vi kom dit, kollade på hästen och min syster bestämde sig snabbt för att köpa honom! Mitt upp i allt såg jag en liten ponny stå ensam i sin box, jag gick dit för att säga hej och ge den sällskap. Jag lät henne lukta på min hand och klappade henne lite försiktigt. Kände på hennes päls lite extra och jag blev snabbt förälskad!
 
Efter en stund kom ägaren och Sara till mig, hon berättade att hästen hette Tina och att hon är en supersnäll häst som man snabbt blir fäst vid. Det var något hon inte ljög om i alla fall! Ägaren öppnade boxen så att jag kunde gå in och klappa Tina, hon sa att jag skulle vara lite försiktig då hon var lite skygg av sig men med mig var hon som någon annan. Jag stod där i boxen, gosade med Tina som ingen annan och tänkte på om hon någon gång skulle bli min, hur mycket skoj vi skulle hitta på, att jag då skulle få lära mig att rida, mocka och bara tillbringa tid med henne, men mamma eller pappa skulle aldrig gå med på det! 
Vi pratade om Tina och jag sa att jag verkligen INTE kunde lämna henne! Hon var den enda hästen som jag ville ha och kunde lära mig massa saker av henne. Ägaren sa då att vi kunde få med Tina som sällskapshäst till Major, jag vet inte vad som sas där inne sen för jag hade då hunnit gått ut.
 
Vi påbörjade lastningen av Major. Allt gick jättebra men jag kände att något verkligen fattades och att jag började bli ledsen, mer var väl det inte med det så jag skulle precis gå och sätta mig i bilen då ägaren kommer ut med Tina! Sara log mot mig och lastade in Tina. 
 
Jag kunde inte tro mina ögon! Jag blev så himla glad och det bara spratt inom mig!! Att hon ville ta med Tina för MIN skull och att jag skulle få lära mig och rida. Jag blev just den dagen den lyckligaste på jorden! Jag älskade verkligen Tina!
 
Väl hemma lastade vi ut hästarna och tog dem till hagen. Jag kommer så väl ihåg hur spänd och glad jag var..tanken på hur jag bara ville ta med mig Tina och göra som i filmerna, springa på en äng och bara känna friheten.
Jag tänkte på hur mycket vi skulle hitta på, vad jag skulle få lära mig, men det som jag mest kommer ihåg från den dagen var att jag hjälpte Sara att ta in Tina. Att känna känslan att jag inte skulle behöva lämna henne utan vi ses redan imorgon igen! Min dröm blev sann..
 
 
Det var början på något stort för mig, mycket glädje och många roliga, kämpiga år tillsammans som vi delade varje dag till 2011. Dem åren var dem bästa och dem kommer jag aldrig glömma!
 
Mvh Elin 
Av bian - 11 januari 2015 16:03

Nu har jag fått ihop mitt perfekta gäng med gästbloggare :)Är så otroligt glad att jag fick med dom 5 som jag tänkt från början, och fick med MIssvivi som är den första bloggen jag började läsa faktiskt och detta är massssssa år sedan :D


Här är mina gästbloggare och när dom kommer dyka upp nästa veckan, alla dyker upp kl 18 :D NI klickar på länkarna för att komma till deras bloggar. Dom har skrivit om Den bästa resan dom gjort eller Bästa dagen i deras liv :)


ELIN Tis 


ANNIE Ons 


IDA Tors


NATALIA Fre


MISSVIVI LörAv bian - 11 januari 2015 15:38

Igår kväll runt kl 18 gick strömmen, jag hade innan tänkt hälla upp vatten men glödme såklart det när jag jobbade. Jag skulle ha slutat halv tio men fick gå 20 för då var min dator nästan dog. Sedan vid kl 23 kom strömmen men då ville inte vattnet gå igång och vattenpumpen bara slog ifrån. Jag visste att det var mycket vatten i tanken men den var visste hel full och ingen har lärt mig hur jag ska göra då. Så idag fick jag ringa min granne som kom o hjälpte mig så nu funkar äntligen allt, lagom panik nr vi skulle åka imorn och bror skulle behöva vara utan vatten. 


Har ni märkt av stormen något? Hoppas ni alla är okej dör ute och har ström :D Ni som bor långt borta från den ska vara glada :D

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se