Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 18 december 2014

Hemmagjort Fröknäcke

Av bian - 18 december 2014 09:16

Jag känner verkligen att jag slarvat med nytestade recept nu ett tag, och anledningen till det måste ja kanske säga är min bror. Nu när han bor här så blir det mest samma o samma mat, han är inte så mycket för en massa nytt :D


Men i alla fall, igår slog jag till på att göra hemmagjort fröknäcke, det är så himla enkelt och GOTT så det är nästan pinsamt :) Gillar ni knäcke så MÅSTE ni bara testa detta. Man kan inte sluta äta, livsfarligt!!


Detta behöver du:

2 dl majsmjöl

1 dl linfrön

1 1/2 dl solrosfrön

1/2 dl pumpfrön

2 msk olja

2 dl kokande vatten

havssalt


Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda alla ingredienser utan havvsaltet i en bunke. Blanda runt noga. Lägg degen på en plåt med smörplåtspapper och sedan ett till smörplåstpapper på degen så du kan kavla ut degen väldigt tunt utan att kladda. Kavla så tunt du bara kan. Degen kommer inte fastna i det översta smörplåtspappret. När du kavlat klart, strö över havssalt, och lägg på pappret och tryck lite så saltet fastnar :) In i ugnen i ca 40 min, man kan dra på lite högre grader sista 3 min om man vill ha mer färg på det. Låt det kallna och bryt bitar.


Kan inte bli enklare och nästan inte godare heller :) Jag köpte dessutom ekologiska linfrö och solrosfrö, majsmjölet hittade och inte ekologiskt men ska fortsätta leta!


 

 
ANNONS
 
karin

karin

18 december 2014 18:57

åh det ser ut å vara gott :)

http://gratisantivirusprogram.nu

 
natalia

natalia

19 december 2014 14:15

Så gott :D

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
Elin

Elin

19 december 2014 22:28

Mm, låter gott! :D

Sv; Okej absolut, låter kul! :)
Kramis

http://elin-mylife.bloggplatsen.se

 
Evy

Evy

23 december 2014 22:13

Det där brödet du bakat. Kan man ta det som ett sk. Nyttigt Gi knäcke bröd tro?? Eller det kanske inte blir nyttigt om det ä majs mjöl. Jag vet ej men... :/ :)
Hade vart trevligt å veta isåfall. :)

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se