Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2014

Nyttigare Pizzabullar :D

Av bian - 31 oktober 2014 09:43

Gjorde dessa pizzabullarna igår, riktigt goda men med en deg som inte innehåller varken vetemjöl eller socker. Innehållet kan man göra ännu nyttigare än jag gjort men lite riven ost måste man ju bara ha i en pizzabulle :D Och ketchupen kan bytas mot bara passerade eller krossade tomater. Man kan även göra tvärtom, bara ta ketchup. Superenkel deg som nästan inte klibbar alls :) Ni måste bara testa!! Jag gjorde med mixer men går kanske att fixa till lätt utan med, degen känns lite som trolldeg i konsistensen, jag hittade detta recept på någon mat sida för längesen men inte fått chansen att testa förrän nu :)


Degen:

• 3 dl mandelmjöl
• 4 msk fiberhusk
• 2 tsk bakpulver
• 3 äggvitor  (spara gulorna)
• 1 tsk salt
• 1,5 varmt vatten


Fyllningen:

Skinka

Riven ost

Oregano

2 dl passerade tomater, 1dl ketchup

Minibitar av gul lök


1) Sätt ugnen på 175 grader
2) Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i äggvitorna i bunken och vispa med hjälp av en mixer. Tillsätt det varma vattnet och vispa igen
5) Knåda degen till en fin klump och lägg den på ett bakplåtspapper, sedan ytterligare ett bakplåtspapper på och använd en kavel för att kavla ut degen till en stor rektangel

 
6) Ta bort ena bakplåtspappret och bred ut tomatblandningen
7) Fördela skinka i mindre bitar över pizza, hacka en halv lök i små små bitar och ha på, krydda sist med oregano och ha över lite svartpeppar och cayenne
9) Lägg på hela basilikablad över hela degen
10) Rulla försiktigt ihop degen, som på bilden, och skär försiktigt, ha en vass kniv, i mindre bitar.

 
11) Lägg bitarna i bakformar som du först penslat med lite olja i botten, dom fastnar så lätt när det är ost i.

12 ) Pensla pizzabullarna med uppvispade äggulorna
12) Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter. MUMS :)

 

 

 
ANNONS
 
natalia

natalia

31 oktober 2014 10:11

Detta lät intressant, aldrig hört innan! :)

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
Elin

Elin

31 oktober 2014 10:35

Åhh spännande, lät ju gott med! ;)

http://elin-mylife.bloggplatsen.se

 
natalia

natalia

31 oktober 2014 11:01

Ja, lite förvånande att dem är nyttiga!

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
Evy

Evy

2 november 2014 01:28

Kan man om man vill göra som vanlig pizza av detta oxå istället för pizza bullar?! :) å blir denna sk. Pizza lika nyttig som en Gi pizza ungefär eller?!.. :)

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se