Allt om mitt liv... Å lite till

Alla inlägg under september 2014

Av bian - 21 september 2014 15:45

Jag har bara varit hemma hela helgen och tagit det jätte lugnt. Spelat lite poker och pratat med massa kompisar. Så är väldigt nöjd med denna helgen :) Har gjort yoga idga igen och nu var det roligare för nu visste man lite hur man skulle göra. Ska på min sista KS-terapitid på tisdag så då ska jag lämna tillbaka skivan så ska skriva upp alla övningar och göra det här hemma till lugn musik :)


Vad har ni gjort i helgen? Varit underbart väder med men idag är det höst igen :D

Av bian - 20 september 2014 14:02

Idag har jag ÄNTLIGEN tagit tummen ur r**en och fått testat denna äppledrycken. Var en Bingospelare på mitt jobb som rekommenderade den, att hon brukar göra den och att den var jätte god :) Har tagit tid för mig att fått gjort det men idag hade jag bestämt mig för att slå till :D


Jag hoppas verkligen att den ska bli god, värt att prova. Vet inte hundra om ja fick allt rätt men hoppas det ska bli bra. Den ska stå i 2-3 dagar så tar ett tag innan man får veta resultatet. Återkommer med recept om den blir god :)


Har ni testat att göra egen saft eller dryck nån gång?


 

Av bian - 19 september 2014 12:38

Idag är det äntligen fredag, älsakr verkligen fredagar, speciellt dom man är ledig på :D Igår var jag med ledig för det var något knasigt med schemat. Ja behövde verkligen vara ledig nu för jag har ju haft så mycket huvudvärk, igår städade jag hemma och testade första Yogapasset. Jag har träningsvärk överallt idag, testa med en sån skiva man kan göra allt hemma. Jag fick mig en del goa skratt kan ja lova, hur otränad får man lov att vara!!!??!!! Men känns skönt idag att jag äntligen fått gjort det, ska göra en gång till idag tänkte ja :) 


Har ni testat yoga nån gång? Vad tyckte ni i såna fall?


Denna skivan var främst riktad till såna som är i klimakteriet, hahaha. Men övningarna kändes väldigt bra o passade min onda kropp.


 Av bian - 19 september 2014 12:33

Ja var så sugen på att att testa rispapper och vårrullar kändes som det bästa att göra till det. Hmmm trodde jag!! Alltså jag hänger med på att man ska doppa pappret i varmt vatten, eller rättare sagt vatten som nyss kokat men dom går ju ihop direkt, suger ihop sig liksom. jag stod med detta ett tag innan jag fick ihop rullarna. Fyllning blev bra, jag stekte dom mindre bitar i en wokpåse, pillde alltså bort broccoli o såna stora bitar. Sedan hade ja på lite soya o terijaki sås. Till rullarna serverade jag soya o sötsår sås blandat, var väldigt gott men vilket knök att få ihop :D


Ska satsa på såna man friterar nästa gång, gillar det mer :D


Har ni testat att gör vårrullar nån gång?

 


Av bian - 17 september 2014 19:47

Haft lite frånvaro från bloggen känner jag, har haft sån huvudvärk i några dagar o bara inte orkat göra nåt förutom att jobba. Imorn är jag ledig o även fredag så ska se till att blogga lite då :D


Hoppas ni alla mår bra <3

Av bian - 13 september 2014 11:59

Igår var jag o mamma o röstade, det känns å JÄLVA skönt att det är gjort. Ursäkta fula ordet nu men är så trött på allt vad politik heter att man inte kan göra annat än att svära :P


Ja tänker inte säga vad jag röstade, inte för det att jag röstade något "konstigt" eller SD utan för att att jag inte vill diskutera mer politik nu! Nu ska vi inte rösta igen på 4 år SKÖNNNNTTT! Ja har faktiskt inte kunna bestämma mig alls bra i år dom andra åren har jag vetat direkt. Jag röstar med hjärtat i alla fall, hjärnan får rösta om 4 år så det blir jämt :P


Har ni varit o röstat? Hade ni lätt eller svårt att bestämma er :D

Av bian - 13 september 2014 09:16

Idag är det Lördag o det känns väldigt skönt, ska jobba till kl 14 sedan hela lördagen ledig. Mamma ska komma hit när jag slutar o vi funderade på svamp men får se hur det blir. Hänger regn i luften! 


Igår såg jag faktiskt ett klipp på tvn där en tjej fick skrapa på en lott som var 100.000 kr i vinst, lotten var på skämt men det visste inte hon. Tycker ni inte det är bra taskigt? Tänkte på det hela dagen igår... Man gör inte så. Hon blev ju så glad, bara taskigt!! Hur skulle ni reagera om någon gjorde så mot er?Av bian - 12 september 2014 15:03

Pitabröd ca 6-8 st  Frallor  12-15 st


Jätte goda bröd som både går att göra som små frallor eller pitabröd :) Supergott med oliver i men gillar man inte det så kan man bara hoppa det :) För att göra dom lite nyttigare så har ja i mandelmjöl, inga kolhydrater men det är så dyrt så blandar lite. Jag har i mandelmjölet först, så fyller jag på med vetemjöl tills degen är klar.


4 dl vatten

2 msk olivolja

1/2 pkt jäst

2 tsk salt

6 dl mandelmjöl

ca 6-10 dl vetemjöl

10-15 grön oliver (går att utesluta)


1. Blanda vatten, jäst, olivolja och salt i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta till degen blir seg och blank och släpper bunkens kanter. Låt jäsa ca 30 min.
2. Blanda i oliverna små hackade. Tag upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en rulle, dela den i 24 delar och forma varje del till en centimetertjocka runda kakor. Låt jäsa under handduk på en plåt ca 20 minuter. 
3. Sätt på ugnen på 275 grader.
4. Grädda dem i den varma ugnen i ca 6-7 minuter.(Ska man ha dom som pita så är det bra att vända dom när ena sidan börjat få färg)

5. Låt bröden svalna på galler under en handduk.


Ja strödde lite havssalt på innan gräddning bara för att det är så gott :D Borde nog ha penslat dom innan med vatten dock :)


   Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se