Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 29 september 2014

Planera maten

Av bian - 29 september 2014 10:07

Jag har länge tänkt jag ska börja planera lite mer vad jag ska handla, småhandlande gör det hela bara dyrare och eftersom jag är inne på att testa massa ny mat nu så tänkte jag på söndagkväll när jag slutat jobba ska jag planera lite vad jag ska äta i veckan :) Ska inte bli en tråkmåns som planerar varje dag men några dagar i veckan så man slipper åka o handla lite små sak då å då. Tror man kan spara lite pengar på det och även tid kanske, även om ja egentligen inte behöver spara tid :D


Så idag blir det i alla fall att testa Parmesankyckling, nytt recept jag hittade i Ica Buffe :D Får se om det är något att ha!


Hur gör ni med mat? Planerar ni lite eller kör vi bara på? :D


 
 
Annie

Annie

29 september 2014 11:41

Bra inlägg :-) Vi planerar våra måltider och storhandlar.
Tycker det är mest praktiskt och även billigare, än att "småhandla".
Bättre handla mycket en gång, än åka till affären flera grr/veckan, tycker iaf jag ;-)

Imorgon är det dags för våran storhandling ;-)
Ha en fin dag!

Kram!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Siri

Siri

29 september 2014 11:53

Jag planerar nästan aldrig maten, jag ser alltid till att ha "basvaror" hemma, och skapar mina måltider utifrån det och fyller sedan på med nya olika ingredienser för variationens skull :) Blir typ 2 storhandlingar i månaden plus 2-3 småhandlingar

http://www.sirinilssons.bloggplatsen.se

 
värmlands tjej

värmlands tjej

29 september 2014 12:21

http://www.sund.nu/docs/recept/visa.asp?tem=3&rec=281

kolla denna hemsidan så har du ett recept på nyttiga Gi bullar. Blir mkt nyttigare än vanliga! :) väldigt goda med för den delen. :)

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

 
Zeunertz

Zeunertz

29 september 2014 12:21

Hej Sofia! Jag tror inte det finns belägg för att det automatiskt blir dyrare för att man småhandlar. Snarare tvärtom. Jag märker för egen del att andel mat som hamnar i sopkorgen minskar i samband med att jag småhandlar. Godare att äta fräsch mat! Låt butiken stå för lagerhållningen. :)
/M

http://Zeunertz.bloggplatsen.se

 
värmlands tjej

värmlands tjej

29 september 2014 15:53

Ja den fåru ta å kolla in.. ja brukar försöka leta massvis med recept inom Gi metoden så att ja ska kunna få äta lika gött som alla andra som inte går på Gi. Har även hittat recept på hur man gör nyttig Gi glass t.o.m bara att söka allt inom Gi om man vill vara lite nyttigare än vanligt. Eller om man som jag, vill gå/går på gi metoden så äre bara att leta runt i även matväg oxå med bröd bakning för nyttigare bröd m.m :)

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

 
Elin

Elin

29 september 2014 20:38

Bra id av dig, alltid bättre och planera så att man slipper glömma saker osv. :) Spännande och testa på ny mat, alltid kul och göra!
I vår familj så planerar vi innan vad vi ska ha osv. :)

http://elin-mylife.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

30 september 2014 15:28

Jag brukar alltid vilja planera, eftersom jag inte tycker det är så kul att laga mat egentligen så blir jag stressad av att inte veta vad man ska laga. Det är jobbigare att komma på det än att laga själva maten så då är det bra med listor...plus att vi sparar pengar på det, inte lika mycket slängs ;)
Kram

http://www.missvivis.se

 
Daniel

Daniel

2 oktober 2014 12:11

Att planera sin handling kan säkert bara bra, men här är det något helt annat att handla och att verkligen laga det man planerat :) Men tanken har funnits även hos mig.

http://danneking.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se