Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 26 september 2014

Polenta - Testat! :)

Av bian - 26 september 2014 15:31

Efter att ha varit i 4 olika affärer hittade jag EN som hade nån polenta kvar :) Måste vara populärt, så otroligt lätt att göra och faktiskt ganska gott med om man göra det rätt! Den är också Ekologisk, extra plus på det :D


Jag gjorde så här för ungefär 4 mindre portioner:

1/2 liter vatten

1,5 dl vatten

1/2 buljong tärning

ca 1/2 dl riven parmesen

Salt o svartpeppar


Koka upp vatten och salt, eller grönsaksbuljong. Häll i polentagrynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa/röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen. Koka gröten i ca 3 minuter, rör om ofta.


Dra kastrullen från värmen och rör ner parmesanost. Krydda med salt och peppar så att polentan får rejäl smak.

Bred ut polentan, 2-3 cm tjock, på ett stort vattensköljt fat. Jag hade på lite till parmesan o peppar till innan kylen. Släta till ytan med vattensköljd sked. Låt polentan stelna i kyl någon timme. Skär den sedan i fyrkantiga bitar. Stek polentan i oljan i en stekpanna ca 2 min/sida. 


Servera sedan med en godsallad och smörsteka champinjoner/svamp å lök :) Köttfritt med :D


 
ANNONS
 
Elin

Elin

26 september 2014 23:11

Spännande men såg gott ut! :)

http://elin-mylife.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

30 september 2014 15:26

Åh vad mycket roliga recept du lägger ut nu, många i min smak ;)
Älskar polenta!! Gör det alldeles för sällan :P
Kram

http://www.missvivis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 34 år som bloggar om allt som händer i mitt liv!

Har hus själv, massa djur, älskar att dela med mig av mat & sakerna som händer i mitt liv, både bra & dåliga!

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se