Allt om mitt liv... Å lite till

Direktlänk till inlägg 27 maj 2014

Egen Musli

Av bian - 27 maj 2014 11:55

Jag har verkligen blivit en sån person som inte vill köpa en massa "färdiga" produkter utan vill gärna göra eget i alla fall av det som går att göra eget :D Ja skulle helst bara vilja köpa ekologiskt men tyvärr så kan jag inte det med min ekonomi. Men köper ju ägg från lokal gård och brukar köpa mjölk med. Ibland andra saker med :) Var på konsum en dag och min bror råkade ta en ekologisk gurka, 25 KR!!!! Det funkar inte när man äter en gurka per dag, synd att det ska vara så dyrt. Men ska försöka bli bättre på ekologiskt :D


I alla fall så har jag börjat göra en egen musli som jag är helt beroende av nu! SJUKT GOD! Om ni gillar Musli så måste ni bara testa, Super lätt att göra med!


5 dl rågflingor

5 dl havregryn

2 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 dl linfrö (Sätter fart på magen ganska bra så ta gärna mindre om magen är känslig)

2 dl vatten

2 msk olja

1/2 dl råsocker (går att hoppa över om man vill ha helt sockerfritt)


Russin o torkade aprikoser


Sedan brukar jag ha i hackade nötter, alla nötter funkar. Valnötter och parannötter är mina favoriter :)


Jag köpte dom flesta sakerna ekologiskt, utan havregryn för det var slut och pumpafrön hittade jag inte eko. Så Muslin blev nästan helt ekologisk :)


Blanda alla sakerna i en bunke, rör om noga. Ugnen ska vara på 200 grader och vara varm när man sätter in. Muslin ska stå ca 25 min, viktigt att man rör runt ca 2-3 gånger. Sedan ska den stå och torka och kallna på plåten. När den kallnat klipper jag bitar av aprikoser och tar på russin efter smak.


SUPER DUPER GOTT :D


 

 
ANNONS
 
Annie

Annie

27 maj 2014 13:34

Vad duktig du är som gör egen musli! Aprikoser är ju så gott ;-)
Min favorit musli är pauluns granola, den är så god ;-)

Ha en fin dag, kram/

http://lifebyannie.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bian - 5 augusti 2018 13:19


Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen det sista och mycket beror på att ja aldrig sitter vid datorn men nu har ja laddat ner appen så kan blogga från mobilen, i sängen till ö med. Ligger här med magkatarr ? nån annan som har magkatarr som har nå...

Av bian - 28 juli 2018 11:55

Denna helgen är den enda då jag tagit ut semester, väldigt skönt då det är väldigt med liv på SMögen idag pga av festival och då är det inte kul att jobba där :( Så ledig och fri som en fågel att göra avd jag vill! Men varm är det, nåt fruktansvärt, ...

Av bian - 21 juli 2018 21:59


För några dagar sedan pratade jag med Annie, hennes blogg hittar ni här, hon undrade om min blogg. Hon är inte den första men jag har inte funnit "mod" att skriva. Jag har varit kluven, ledsen, stark men ändå halv. Den 24 oktober avlivade jag min äls...

Av bian - 11 oktober 2017 16:04

Man måste se de bra sakerna med hösten även om den är mindre skoj ibland. I allafall väder mässigt! Jag älskar att plocka svamp, först såklart för att det är underbart gott men också att komma ut i skogen, det är så rofyllt! I år har jag nog plockat ...

Av bian - 26 september 2017 07:00

Alltså om ni bara kunde förstå hur ofta jag tänker på bloggen och allt jag vill dela med mig av! ALLTID!! Men jag sitter aldrig vid datorn längre... eller väldigt sällan. Enda gången jag sitter är när jag jobbar med företaget! Jag har haft en del att...

Presentation


Välkomna in till min blogg!

En tjej på 32 år som bloggar om allt som händer i mitt liv. Gillar film, poker och att testa ny god mat!

Har eget hus, massor av husdjur & äter inte längre kött. Spännande recept hos mig :D

Kategorier

Sök i bloggen

Tips från mig

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se